nlc.hu
Trend

Sztárok nagy változásai 2021-ben

Rá sem ismersz ezekre a sztárokra, annyit változtak 2021-ben

Óriási átalakuláson mentek át mindannyian.

Vannak sztárok, akik hosszú évek óta sziklaszilárdan képviselik stílusukat, és nincs az a szerep vagy fellépés, ami ebből látványosan kizökkentené őket a mindennapokban, gondoljunk csak Jennifer Anistonra vagy Blake Livelyra. Ezzel szemben mások olyan átalakulás mellett döntenek, melynek eredményeként szinte egy új embert látunk viszont a képeken. Ám ne gondoljunk drámai szépészeti beavatkozásokra: egy merőben új frizura, néhány új ruha is komoly erővel tud hatni, hát még ha mindez tudatos életmódváltással, életszemléletük megváltoztatásával jár együtt. 2021-ben számos ilyen átalakulás szemtanúi lehettünk, szép számmal voltak hírességek, akik vagy hirtelen ötlettől vezérelve, vagy hosszú hónapok kitartó munkájának eredményeként érték el, hogy új önmaguk lehessenek. Vagy épp csak hagyták, hogy azok legyenek, akik, mert időnként ez is óriási változást jelent a gyanútlan szemlélődőnek.  

Billie Eilish

A semmiből a világhírnévig eljutni nagyjából egy pillanat műve volt neki, pár hónap leforgása alatt az is megjegyezte a Billie Eilish nevet, aki egyáltalán nem követi a popkultúra eseményeit. Igaz, ők leginkább csak azt láthatták, itt „egy depresszióra hajlamos kamasz, akitől nem áll távol az önutálat, ezzel pedig egyáltalán nincs egyedül a tinédzserek között. Ezért is tudnak annyian csatlakozni a mondanivalójához. … furák a frizurái és elképesztő öltözködési stílust alakított ki magának az alaktalan, sokszor zsákszerű és nagyon színes ruháival, a klipjei pedig elég horrorfilmes képi világgal bírnak.” Az évet még valóban zöld mullet hajjal és durván oversize cuccokban indította, mely kinézet egész addigi pályafutását meghatározta, és egyben sarkallt tinik millióit, hogy hasonlóan lazára vegyék a figurát. Márciusban bemutatott dokumentumfilmje ennél már jóval árnyaltabb képet festett róla, május elején pedig fordult a kocka, és a Vogue címlapján egy vadiúj Billie Eilish mutatkozott be.

Billie Eilish Vogue átváltozás sztárok

Billie Eilish a Vogue címlapján

Mullet haját világosszőke, lágy fürtökre, bő ruháit pedig szexi fehérneműre cserélte, majd ezt követően nyilvános megjelenései alkalmával is gyakorta láthattuk kifejezetten szexi ruhákban, elegánsan beszárított frizurával. Stílusváltása nagy port kavart a rajongótáborában, sokan egyenesen kiakadtak, mikor kiderült számukra, Billie-nek mellei is vannak. „Elveszítettem százezer követőt csak a melleim miatt” – mondta pár hónapja az énekesnő, akinek elege volt abból, hogy mások szabályai alapján öltözködjön. 

Saját szabályai értelmében pedig nemrég ismét váltott, ezúttal vissza, december elején sötétbarna hajjal, bő cuccokban szelfizett, feltéve a kérdést követőinek: „Hiányoztam?”. Hogy milyen lesz a 2022-es Billie Eilish? Hamarosan megtudjuk. 

Iris Law

Jude Law lánya is kiszőkült, ám ő inkább a vadságot látta meg a világos hajszínben, pláne, hogy tüsire nyíratta hajkoronáját. Július elején történt a nagy váltás, a húszéves modell, akinek nagyon fontos, hogy pozitív példakép legyen a nők számára, akkor azt mondta, „Valami igazán felszabadítót akartam tenni. Azon a napon, amikor leborotváltam a hajamat, megváltoztattam az életemet is. Sosem éreztem korábban ilyesmit.” Másfelől a drámai változás könnyen lehet, hogy előbb-utóbb szakmai kötelessége is lett volna, a színésznői babérokra törő Law-t ugyanis beválogatták a Pistols címmel készülő, a Sex Pistolsról szóló film szereplői közé, méghozzá Soo Catwoman, a londoni punk szubkultúra prominens tagjának szerepére, aki tüsihajjal emelkedett a legendák közé.

Sarah Jessica Parker

Mikor a legújabb Szex és New York sorozat forgatása elindult, és megsokasodtak a színésznőről megjelenő fotók, a fél világ felhördült rajta, hogy Parker őszülő hajjal mutatkozik. Őrület, hogy Carrie Bradshaw is öregszik?! „Rengeteg nőgyűlölő komment és vélemény alakult ki ezzel kapcsolatban, ami egy férfi esetében sosem történne meg. Amikor Andy Cohen mellett üldögélek, akinek egyébként teljesen ősz haja van, az ő külseje tökéletesnek számít. Nála ezt miért nem kifogásolják?” – tette fel akkor a millió dolláros kérdést egy Vogue-interjúban, joggal. 

Az 56 éves színésznő esete is nagyszerűen rávilágít, arra a valóságtól mennyire elrugaszkodott elvárásokat támaszt a világ a nőkkel, a nők megjelenésével szemben. Persze nem egyszerű ellavírozni az ideálképek közt és hűnek maradni önmagunkhoz, ha minden Sarah Jessica Parkerre jut egy Jennifer Lopez

Sarah Jessica Parker

Chris Noth és Sarah Jessica Parker az új Szex és New York sorozat premierjén (Fotó: Profimedia)

Andie MacDowell

Nyilvánvaló, hogy Andie MacDowell sem 2021-ben őszült meg, ám az idei Cannes-i filmfesztiválon történt meg először, hogy természetes ősz haját kihangsúlyozva jelent meg a vörös szőnyegen. A Négy esküvő és egy temetés 63 éves sztárja a pandémia idején hagyta lenőni ősz haját, majd úgy döntött, a lazítások után sem rohan fodrászához, hogy visszafestesse. Ezzel a színésznő nemcsak Sarah Jessica Parkerrel osztja a nézetet, miszerint mások elvárásai miatt felesleges azon feszengenünk, miként változik a testünk, a külsőnk a korunkkal. Érdemesebb inkább megélni minden évtizednek a saját szépségeit és lehetőségeit, amint teszi azt Helen Mirren vagy Diane Keaton is.

Andie MacDowell ősz haj öregedés

Andie MacDowell a Cannes-i Filmfesztiválon (Fotó: Profimedia)

Ha úgy gondolod, már régen láttál Andie MacDowell filmet, semmiképp se hagyd ki az Egy szobalány vallomása sorozatot, amelyben lányával, Margaret Qualley-vel látható. „A fiatal színésznő volt az, aki rávette az alkotókat, hogy Alex problémás édesanyja, Paula szerepére a saját édesanyját, Andie MacDowellt szerződtessék, a köztük lévő egyszerre szórakoztató, megható és szívszaggató kapcsolat pedig az Egy szobalány vallomásai egyik csúcspontja” – írta a filmről az nlc filmritikusa, aki szerint a sorozat a Netflix egyik nagy idei sikere.   

Adele

Az énekesnő már 2019-ben nagy meglepetést okozott, mikor kiderült, komoly súlyfeleslegtől szabadult meg életmódváltásának köszönhetően. Akkoriban a nagyközönség ostorozta is a túl nagy fogyás miatt, számon kérték rajta, miként lesz ő plus size példakép így ezentúl, miközben Adele nyilatkozatai alapján semmi más nem történt, csak személyi edzője segítségével olyan edzéstervet folytatott, amely segítette őt abban, hogy bírja a fellépésekkel járó fizikai terheléseket is. Egy kommentelő ironikusan megjegyezte: „Twitter 2011–2016: Adele-nek fogynia kellene. Túl kövér, ez egészségtelen, aggódom érte. Twitter 2020: Adele-nek híznia kellene. Túl vékony, ez egészségtelen, aggódom érte.” 

2021 azonban, úgy tűnik, mégis fontos fordulópontot jelentett az énekesnő életében. Idén sokkal inkább kilépett a rivaldafénybe és megmutatta magát a színpadon kívül is, több és többféle szereplést vállal, sminkes videókban szerepel, egyre-másra kerül fel a divatmagazinok címlapjára, és látszólag a magánéletével kapcsolatban is közlékenyebbé vált. 

Demi Lovato

Nem teltek zökkenőmentesen az elmúlt évei az énekesnőnek, miután 2019-ben herointúladagolás miatt kórházba került, még hosszú hónapokat töltött elvonókúrán, és csak nemrég döntött úgy, felhagy az alkohol és marihuánafogyasztással is, hogy teljesen józan életet éljen. Idén tavasszal egy dokumentumfilm is megjelent az életéről, melyből kiderült, az énekesnőt 15 éves korában megerőszakolták, mikor a Disney Chanellnél dolgozott, a traumatikus élmény pedig úgy gondolja, hozzájárult, hogy később bulimiás lett, és önkárosító dolgokat tett magával.

Bár külsejét, megjelenését is gyakorta változtatta az elmúlt években, idén májusban mindenkit meglepett, mikor rövid haját még rövidebbre vágatta, és azt a bejelentést tette, hogy nem bináris neműnek vallja magát, és ezentúl kéri, hogy ne nőként hivatkozzanak rá: értve ezalatt, hogy az angol nyelvű sajtóban ne a nőre utaló she/her névmásokat használják, hanem az ilyen esetben alkalmazott they/them megfelelőket. „Ha eltéveszted, rendben van. Én is van, hogy néha rosszul jelölöm magamat. Jelentős átmenet, hogy megváltoztatom a megszólítást, amit egész életemben használtam. És erre néha nehéz emlékezni. Addig, amíg megpróbálod ezt tiszteletben tartani, és amíg én is eszerint cselekszem, az átmenet természetesen fog jönni. Hálás vagyok az igyekezetért, hogy próbálsz erre figyelni, nagyon sokat jelent számomra a gyógyulásom során” – posztolta ki az énekesnő közösségi oldalára, döntésével kapcsolatban.

Demi Lovato rövid haj átváltozás

Demi Lovato Paris Hilton és Carter Reum esküvői partiján Santa Monicán (Fotó: Profimedia)

Rebel Wilson

Rebel Wilson nem kevesebb mint 60 kilót adott le az elmúlt bő másfél évben, jócskán száz kiló fölött volt a súlya, mely a kemény edzéstervnek, valamint étrendjének köszönhetően idén augusztusra közel a felére csökkent. Akaraterejének és kitartásának hála óriási változáson ment át a színésznő, szinte rá sem ismerni. 

„Most, hogy vékonyabb vagyok, az emberek kedvesebbek, segítőkészebbek, felajánlják, hogy viszik a bevásárlásomat, vagy kinyitják előttem az ajtót” – nyilatkozta a színésznő még év elején, hozzátéve, mindig meglepi őt, mennyit foglalkoznak az emberek mások külsejével, az ő megjelenésének változásával, miközben annyi más, fontosabb dolog is történik az életben. 

Az azonban kétségtelen, hogy Rebel Wilson tökéletesen kihasználta a karanténidőszakot arra, hogy megvalósítsa célját, mi pedig kíváncsian várjuk, milyen új szerepekben láthatjuk majd, mert lássuk be, utolsó filmje, a 2019-es Macskák az akkori ünnepi szezon legnagyobb bukása volt.

Ők is megváltoztak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top