nlc.hu
Trend

Színésznők új frizurái

7 színésznő, akinek megváltozott az élete egy frizuraváltás után

Egy új frizura akár egy egész karriert megváltoztathat, elég, ha csak Marilyn Monroe ikonikus váltására gondolunk, amikor barnából szőke bombázó lett.

Amikor egy nő rátalál önmagára a frizurájában, hajszínében, akkor akár az egész élete új irányt vehet. Duplán igaz ez a színésznőkre, akik a külsejükből is élnek, és a stílusuk, frizurájuk meghatározó lehet a karrierjük szempontjából is. Elhoztunk kilenc olyan sztárt, akinek alaposan megváltozott az élete egy hajfestés vagy vágás után.

Amy Adams

Amy Adams

Amy Adams szőkén és vörösen (Kép: Getty Images)

A Junebug című filmben 2005-ben Oscar-díjra jelölt szerepéig Amy Adamsnek szőke haja volt. A színésznő a szerep kedvéért változtatott a hajszínén, ami annyira illett hozzá, hogy árnyalatokat változtatva, de azóta is ragaszkodik a vöröshöz. „A szerepek alapján, amelyekre hívtak, az emberek bizonyos típusú karakterekre asszociáltak, ha szőke voltam – mondta Adams egy interjúban. – Abban a pillanatban, hogy vörös hajra váltottam, kacér és vicces lettem ahelyett, hogy kacér és buta lettem volna. Ez a hajszínváltás tényleg megváltoztatta a dolgokat. Az emberek másképp kezdtek látni engem, más szerepeket láttak bennem.”

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Kidman frizuraváltása (Kép: Getty Images)

Emlékszel a BMX banditákban Nicole Kidman rakoncátlan, vörös, göndör hajzuhatagára? A színésznő ezzel a hajjal szerzett néhány lazább szerepet, de a karrierje határozottan új irányt vett, amikor a 90-es évek elején kiegyenesítette, majd világosította a haját. Az új hajjal olyan szerepekhez jutott aztán, mint a Moulin Rouge! vagy az Átkozott boszorkák, ahonnan aztán már a határ a csillagos ég volt csak számára.

Kristen Stewart

Kristen Stewart

Kristen Stewart hajfestése bejött (Kép: Getty Images)

Kristen Stewart manapság a platinaszőke és a barna haj között ugrál, ahogy a frizura hosszával is rendszeresen sokkolja a közönséget, gondoljunk csak arra, amikor pár centis, szinte fehér hajjal láthattuk. De azt tudtad, hogy a természetes hajszíne a mézszőke volt? Aztán fogta magát és mélybarnára festette a haját, épp mielőtt megkapta Bella Swan szerepét az Alkonyatban.

Emma Stone

Emma Stone

Emma Stone barnán és vörösen (Kép: Getty Images)

Bár Emma Stone minden hajszínnel csodálatos, az áttörés akkor jött el a karrierjében, amikor a Superbad – avagy miért ciki a szex? című legendás film kedvéért átfestette vörösre a haját, mert Judd Apatow, a film producere így látta jónak. „Judd csinált belőlem vöröset – mondta Stone 2010-ben. – A casting során barna voltam, aztán Judd besétált, rám nézett és azt mondta: »Legyen vörös!«, majd kisétált.”

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson eredeti hajszíne barna (Kép: Getty Images)

Akárcsak a Fekete Özvegy kémfigurája, Scarlett Johansson is híresen gyakran változtatja a frizuráját. De azért a köztudatban leginkább talán a szőke hullámok kötődnek hozzá, amelyekkel olyan szerepekben szerzett hírnevet, mint a Vicky Cristina Barcelona, a Nem kellesz eléggé vagy a Match Point. Johansson természetes hajszíne azonban barna, a szőkesége csupán 2004-ben kezdődött.

Rooney Mara

Rooney Mara

Rooney Mara drasztikus átváltozása (Kép: Getty Images/IMDb)

Rooney Mara kifejezetten drasztikus frizuraváltásának akkor lehettünk szemtanúi, amikor eljátszotta Lisbeth Salander szerepét A tetovált lány című filmben. A szerep kedvéért levágta, feketére festette és leborotválta természetes barna, hosszú haját, amitől határozottan megváltozott az egész megjelenése. „A hajam egy részét leborotváltam – mondta el Rooney egy interjúban. – Több mint egy évig voltam ebben a karakterben, ezzel a hajjal. Ha kell, hát kell, megteszed, amit meg kell tenni a szerepért. Az emberek mindig megkérdezik, hogy »Sírtál, amikor levágták a hajadat?« De én egyáltalán nem borultam ki miatta, sőt, boldog voltam, hogy eljátszottam ezt a szerepet.” Miután befejezték a forgatást, Mara megtartotta rövidebb, komolyabb haját több filmhez is, köztük a Carol, az Egy eltitkolt élet és a Kísértettörténet című filmekhez.

Dakota Johnson

Dakota Johnson

Dakota Johnson frufruval az igazi (Kép: Getty Images)

Első néhány szerepében (többek között a Social Network – A közösségi háló, a 21 Jump Street vagy az Ötéves jegyesség) Dakota Johnson frizurája nem volt túl feltűnő, amolyan szokásos, szőkés, hosszú hajat viselt. A nagy fordulópont A szürke ötven árnyalata című filmben jött el, amikor a színésznő Anastasia Steele szerepére készülve mélybarna színre váltott és frufrut vágatott, ami azóta szinte a védjegyévé vált.

Via

Akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top