nlc.hu
Trend

Őszi trendek 2022

Gót sikk, feminista Barbie és fehér atlétatrikók – 10 trend, ami mindent visz 2022 őszén

Közeleg az őszi szezon és vele együtt annak rendje és módja szerint érkeznek az új trendek. Íme a 10 irányzat, ami meghatározza majd az előttünk álló hónapok divatját!
10 trend, ami mindet visz 2022 őszén

Minimál Y2K

Az Y2K, vagyis az ezredforduló körüli trendeket idéző stílus a tavaszi-nyári szezon egyik legmarkánsabb irányzata volt, és velünk marad az őszi-téli hónapokra is, ám ezúttal minimalista kiadásban. A stílus kulcsdarabja a sima fehér atlétatrikó: egy sor vezető divatház – többek között a Bottega Veneta, a Givenchy vagy épp a Prada – tervezői indultak ki ebből az egyszerű holmiból, mely viselhető önmagában, de a szabásvonala alapját adja az évszaknak sokkal inkább megfelelő, hosszú ujjú, akár vastagabb anyagokból készült modelleknek is. Az ilyen típusú felsőrészekhez pedig 2022 őszén az Y2K-reneszánsz jegyében bő szabású csípőnadrág dukál.

Minimál Y2K
Megnézem
Összes kép (3)

Bomber

Az előttünk álló szezon messze legtrendibb átmeneti kabátja egyértelműen a bomberdzseki lesz. A viselet, mely az amerikai katonaság pilótáinak ruhatárából került át a mainstream divatba, divatos lesz egyrészt hagyományos – sötét, fényes anyagú, derék-csípő vonaláig érő – verziókban, de élénkebb színekben, illetve oversize vagy épp elegánsabb kivitelű változatokban is.

Bomberdzsekik
Megnézem
Összes kép (3)

Mini

A 2022-2023-as őszi-téli szezon szoknyadivatjában egyértelműen a mini fazon dominál. Ezen belül is az angolszász iskolai egyenruhák stílusát idéző kockás és/vagy rakott modellek, illetve a sikkes tweed minik, akár a hozzájuk illő blézerrel.

Mini
Megnézem
Összes kép (3)

Fűzők

Szintén az idei, tavaszi-nyári idény nagy favoritjai voltak a fűző fazonú felsőrészek, melyek az őszi-téli szezonba is elkísérnek bennünket. Mellrésszel ellátott és mell alatti fűzők, illetve fűző stílusú övek formájában egyaránt feltűnt a kifutókon a trend, olyan divatházaknál és kreátoroknál, mint péládul Carolina Herrera, a Fendi, a Dior vagy a Versace. A fűzőket hordhatjuk önmagukban is felsőként, de a hűvösebb hónapokhoz igazítva úgy is, hogy egy szűk fazonú topra, ingre vagy akár egészruhára vesszük rá azokat.

Fűzők
Megnézem
Összes kép (3)

Vállhangsúly

A válltömést a divattervezők évek óta igyekeznek minél inkább visszaterelgetni a divat fősodrába, és jelentős esély van arra, hogy az előttünk álló szezonban ez össze is jön. Az erősen vállhangsúlyos sziluettek a kabátokon, kosztümökön és egészruhákon is megjelennek és a testre simulótól az oversize-ig mindenféle fazonú ruhadarabbal ér kombinálni azokat. 

Vállhangsúly
Megnézem
Összes kép (3)

Kötött

A kötött holmik az őszi-téli hónapok magától értetődő alapdarabjai. A kardigánok és pulóverek mellett ebben a szezonban nagyot mennek majd a tetőtől talpig kötött outfitek, vagyis a kötött egészruhák, kötött szoknyák, sőt, még a kötött nadrágok is beköltöznek a gardróbunkba. Ami pedig a kötésmintákat illeti: továbbra is tarol a space-dye.

Kötött
Megnézem
Összes kép (3)

Bőr

A bőr és műbőr darabok évek óta meghatározó módon jelen vannak az őszi-téli hónapok divatjában, és nem lesz ez másként idén sem. A trend ráadásul túl sokat nem is változott, ugyanúgy aktuálisak lesznek a bőrből vagy műbőrből készült szoknyák, nadrágok, egészruhák és kabátok, feketében, valamint natúr és élénkebb árnyalatokban egyaránt, melyeket a szezon más trendjeivel, például a fehér atlétával vagy épp vállhangsúlyos ruhadarabokkal is sokoldalúan kombinálhatunk. 

Bőr
Megnézem
Összes kép (3)

Leopárdminta

A leopárdminta azon klasszikusok közé tartozik, melyek sosem mennek ki teljesen a divatból, épp csak az változik, hogy egy-egy szezonban épp mennyire kerül előtérbe. Nos, a 2022-2023-as őszi-téli idényben hangsúlyosan jelen lesz, mind a hétköznapi, mind pedig az alkalmi divatban, a természetest imitáló barna-bézs-fekete mellett fekete-fehér változatokban is.

Leopárdminta
Megnézem
Összes kép (3)

Barbiecore

A Barbie-esztétika jellegzetes elemeiből táplálkozó, ám azt feminista állásfoglalásként egyszersmind újra is értelmező Barbicore trend is velünk tart az őszi-téli szezonra. A rózsaszín monokróm változatban, de minimum a szett uralkodó színeként lesz a legtrendibb, de persze visszafogottabb módon, egy-egy ruhadarab vagy kiegészítő formájában is hatásosan feldobja a jellemzően komorabb színvilágú őszi-téli outfiteket.

Barbiecore
Megnézem
Összes kép (3)

Gót sikk

A szezon szó szoros értelmében vett legdrámaibb irányzata lesz a gót stílus, mely elsősorban az alkalmi öltözékek divatjában érvényesül, de becsempészhető akár a hétköznapi összeállításokba is. Tüll, csipke, selyem és bársony, karakteres szabásvonalak, és persze mindez csak és kizárólag feketében, feketében és még több feketében. 

Gót stílus
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top