nlc.hu
Trend

Plasztika mítoszok

4 plasztika mítosz, aminek ne dőlj be

Vannak nagyon elterjedt elképzelések a plasztikai műtétek világában, de az alábbiaknak nincs semmi igazságtartalma.

Manapság egyáltalán nem olyan ördögtől való dolog a plasztikai műtét. Rengeteg sztár áll bele minden további nélkül abba, hogy megcsináltatott valamit magán. Persze vannak, akik tagadják, de ez is abszolút jogukban áll. És te is simán fordulhatsz plasztikai sebészhez, ha szeretnél. Elvégre a te tested, a te döntésed. Bármennyire is normalizáltak azonban a szépészeti beavatkozások, még mindig sok tévhit övezi a műfajt. Az alábbiakban összeszedtünk pár gyakori rossz beidegződést.

Plasztika

Fotó: Getty Images/FabrikaCr

A mellimplantátum örökre szól

Sokan úgy gondolják, hogy ha egyszer a mellimplantátumot berakják, az életük végéig ott marad. Nincs szükség változtatásra vagy cserére. Ez nem igaz. A legtöbb szilikon 10-20 évig tart maximum, vagyis előbb-utóbb mindenképpen újat kell betenni. Hogy pontosan milyen időközönként kell cserélni az nemcsak az implantátum minőségétől, hanem az életviteledtől is függ. A testünk folyamatosan változik: az öregedés, várandósság, hízás/fogyás, életmódbeli változások mind-mind kihatnak rá. Ehhez pedig nekünk is alkalmazkodnunk kell a mellplasztika során.

A zárt orrplasztika nem elég hatékony

Kétféle orrplasztika létezik: zárt és nyílt – és gyakran azt hiszik a páciensek, hogy van köztük választási lehetőségük. De nincs, ez abszolút a doki döntése, ő tudja, milyen kezelésre van szükséged. A tévhitek ellenére a zárt orrplasztika egyáltalán nem kevésbé hatékony, sőt, az a gyakoribb, hiszen ugyanolyan jó eredményt lehet azzal is elérni.

A fogimplantátum gyors folyamat

Sajnos az a rossz hírünk van, hogy a fogimplantátum nem egy olyan procedúra, mint a fogtömés. Nem úgy néz ki a kezelés, hogy beülsz a fogászati székbe, egy alkalom alatt pikk-pakk elkészül az új fogsorod, és utána mehetsz a dolgodra. Úgy, mintha mi sem történt volna. Az igaz, hogy a fogimplantátum behelyezése nem telik 1-2 óránál hosszabb időbe. Azonban a fogíny gyógyulási folyamata 4-6 hónap is lehet. Ennek lejárta után kerülnek be az új, maradandó fogak. Addig ugyanis csupán időszakos fogak kerülnek be. 

A magas homlok ellen kés alá kell feküdni

Ha utálod a magad homlokod, nem kell beletörődnöd, de nem is feltétlenül muszáj konkrét műtétnek kitenned magad. Hiszen létezik a hajbeültetés, ahol hajtüsző egységeket ültetnek be a fejbőrödbe. Ez sebesedés nélkül történik, és nem olyan komplex műtét, viszont szépen elfedi a magas homlokot az a néhány új babahaj. Persze, létezik komolyabb beavatkozás is, és ahhoz azért tényleg kés alá kell feküdni. Ez a hajvonal plasztika, ami rendes plasztikai műtét, ami után bent tartanak a kórházban egy éjszakára mindenképp…

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top