nlc.hu
Trend

Gyakori téli divatbaki

Rengetegen elkövetik ezt a téli divatbakit

Ez az egyik leggyakoribb divatbaki a kabátos időszakban, mely azonban kis odafigyeléssel nagyon könnyen orvosolható. Mondjuk is, hogyan!

A kabátok, illetve olykor más ruhadarabok – például szoknyák, ruhák – sliccelésén a gyártás során gyakran elhelyeznek egy X-öltést, mégpedig azért, hogy a ruhanemű a csomagolás, szállítás, raktározás során ne gyűrődhessen meg vagy fordulhasson ki ezen a részen. A tapadóöltésként is emlegetett, laza öltés csak és kizárólag ezt a célt szolgálja, a ruhanemű használatba vétele előtt pedig el kell távolítani. Ezzel azonban sokan nincsenek tisztában, épp ezért az utcákat járva bizony igen gyakran találkozhatunk az alábbi képen látható divatbakival.

X-öltés télikabáton

Gyakori divatbaki (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Bár apróságról van szó, ugyanakkor a megjelenés harmóniáját ronthatja, lépés vagy épp ülés közben pedig kissé furcsa látványt nyújthat az összetapadt slicc, hiszen ennek a részletnek éppen az a funkciója, hogy nyitva legyen és a mozgás során mutatósabbá tegye a ruhaanyag esését.

Ezért tehát, ha új szövetkabátot vagy más, sliccelt ruhadarabot vásárolsz, mindig ellenőrizd, hogy van-e benne ilyen öltés! Ha igen, akkor egy kisolló segítségével óvatosan vágd el a cérnát és húzd ki!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top