nlc.hu
Trend

Ilyen a sminkszivacs belseje

Ilyen gusztustalanságok lehetnek a sminkszivacsodban

Tedd a szívedre a kezed! Te minden egyes használat után alaposan kitisztítod, kifertőtleníted a sminkszivacsodat?
Sminkszivacs

A sminkszivacsok, azon belül is elsősorban a sminktojások már hosszú évek óta alap sminkeszköznek számítanak. Valóban praktikusak, hiszen sokan vélik úgy, hogy egyszerűbb ezekkel eloszlatni az arcon az alapozót, mint kézzel vagy ecsettel. (Bár tény, hogy utóbbi kérdésben megoszlanak a vélemények.)

A sminkszivacsot köztudottan megnedvesítve kell használni, hiszen így lehet vele igazán hatékonyan dolgozni. A nedves közeg azonban sajnos kiváló táptalajt adhat a baktériumok, vagy akár a penészgombák elszaporodásának is. 

Egy népszerű tiktokker, Kaitlyn Son arra volt kíváncsi, milyen is lehet a sminkszivacs belseje. Éppen ezért felvégott egy Beautyblendert, melyet azt megelőzően csak egyetlen alkalommal (!) használt és azzal szembesült, hogy a belsejében máris ott figyel a penész. 

Néhány éve egy másik videó is bejárta a netet, melynek készítője még undorítóbb dolgot talált a sminktojásában: az övéből a szivacs felnyitásakor élő bogarak másztak ki. (Ha azt a videót is megnéznéd, kattints ide!) 

És hogy mit tehetsz az ellen, hogy a te sminkszivacsodba ne költözzenek be ilyen visszataszító „albérlők”? Nos, a legjobb, ha minden egyes használat után forró vízzel és antibakteriális szappannal alaposan kimosod, majd nem zárod be semmilyen dobozba, tárolóba, de még fiókba sem, hanem hagyod a szoba levegőjén teljesen kiszáradni. Hetente egyszer pedig érdemes egy bögre vízbe áztatva, 30 másodpercre betenni a mikrohullámú sütőbe, vagy ha épp magasabb hőmérsékleten mosol, akkor bedobni a ruhák mellé a mosógépbe. 

via

Ez is érdekelhet Sminkecsetek tisztítása helyesen Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top