nlc.hu
Trend

Epres Panni segített kiválasztani a magyar olimpiai és paralimpiai csapat 2024-es formaruháit

Epres Panni új vizekre evezett

A 2024-es párizsi olimpia és paralimpia megnyitóján nem egy stadionba vonulnak be a sportolók, hanem hajóval érkeznek a Szajnán a nemzeti csapatok.

Immár nem titok többé, hogy a magyar csapat formaruháit – melyet a hajón is viselnek majd – a Heavy Tools tervezi és készíti. A tervek közül Epres Panni segített kiválasztani a legmegfelelőbb ruhadarabokat a Magyar Olimpiai Bizottság és Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársainak.

Epres Panni

Fotó: Heavy Tools

Alig több mint három hónap van hátra a 2024. évi nyári olimpiai játékokig, és alig négy hónap a paralimpiai játékokig, melyeknek a francia főváros, Párizs ad otthont. A Magyarországot képviselő sportolók a hagyományokhoz híven egységes formaruhában jelennek meg a megnyitó ceremóniákon.

Fontos szempont volt, hogy a formaruha minden alkatú sportolón jól álljon, hiszen az olimpiai csapatban van tornász és vízilabdázó is, meg kellett találni azt a fazont, amivel mindenki elégedett. Szintén fontos szempont, hogy a nemzeti színek, a piros, a fehér és a zöld jól láthatóak legyenek, miközben a ruha mai és trendi legyen egyszerre

 – hangsúlyozta Epres Panni a ruhák kiválasztása kapcsán.

„Párizs a divat fővárosa, a stílus és az elegancia hazája. Franciaországban a divat nem csupán trendekről és ruhákról szól, hanem egy életstílusról, egyfajta magabiztosságról és kifinomultságról. A francia nők öltözködésében a klasszikus elegancia modern trendekkel ötvöződik, és mindig kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi anyagokra és a tökéletes szabásra. Ezt az életérzést vegyítettük a márkánk stílusjegyeivel és így született meg a kollekció – mesélte Herwert Mónika, a kollekció tervezője. – A tervezés során egyedi összképet álmodtunk meg, melyben a Szajnán hajózó olimpiai csapat egésze testesíti meg a piros, fehér és zöld színek harmóniáját. A francia zászló színeit is belecsempésztünk a kollekcióba, így például a sötétkék a férfi sportolók öltözékében fog megjelenni.

A tervezők krakkói Európa játékok során értékes visszajelzéseket kaptak a sportolóktól, melyeket beépítettek a kollekcióba. Minden apró részletre figyeltek, így például a női ruházatot praktikus zsebekkel látták el a napszemüveg, telefon és egyéb kisméretű tárgyak kényelmes tárolására.

Az olimpiai és paralimpiai kollekció tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a sportolók a megnyitó ceremónia során a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben. A kiváló minőségű anyagok és a megfelelő szabásvonalak biztosítják azt a komfortot, ami a külső megjelenésükön is tükröződik” – árulta el Doroszlay Yvette, a Heavy Tools ügyvezetője, hozzátéve, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a szigorú nemzetközi előírások pontos betartására is. – Igazi csapatmunka volt ez a folyamat, hiszen a mi feladatunk nem csupán a kollekció megtervezése volt, ezzel a projekttel akkor leszünk majd kész, ha minden sportoló megkapta azt a ruhát, amit szívesen visel a nyári játékokon.

Herwert Monika Doroszlay Yvette Doroszlay László
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top