nlc.hu
Trend
Fesztiváldivat 2024

Leopárdminta, tüllszoknyák és csillogás – Fesztiváldivat 2024

Ha divatosan fesztiváloznál idén, inspirálódj ezekből a trendekből!

A fesztiváldivat mindenkori főszabálya, hogy nincs szabály. Bármit felvehetsz, amihez kedved van, akár olyasmit is, amit a hétköznapokban nem viselnél. Ettől persze minden fesztiválszezonnak megvannak a maga aktuális trendjei is. 2024-ben a most következő irányzatok uralják a fesztiváldivatot. 

Csillogás

Fesztiváldivat 2024

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Coachella

A csillogás évek óta az egyik legfelkapottabb trend a fesztiválokon és nincs ez másként 2024-ben sem. Ruhákon, kiegészítőkön és sminkeken akár egyidejűleg is megjelenhet a csillogás, mindenféle változatban és kivitelben. Mennek a metálfényű, illetve fémszálas ruhaanyagok, de a flitterek, glitterek, strasszok is, ezüstben, aranyban, de más árnyalatokban is. Lehet akár az egész outfit csillogó, de kombinálhatjuk a csillámos darabokat például farmerral, tüllel, vagy más, matt textúrájú elemekkel is. 

Leopárdminta

Fesztiváldivat 2024

Fotó: Monica Schipper/Getty Images for Coachella 

A leopárdminta az idei tavaszi-nyári szezon egyik domináns trendje, ami persze a fesztiváldivatban is érezteti a hatását. Bármilyen leopárdmintás ruhadarab aktuálissá teszi a szettet, nincs szükség arra sem, hogy feltétlenül bonyolítsuk, viselhetünk önmagában egy ilyen egészruhát, vagy szoknyát, nadrágot, felsőt valamilyen egyszerű, basic darabbal párosítva. Ugyanakkor a fesztivál stílus bőven elbírja azt is, ha élénk színű vagy extravagánsabb szabású holmikkal kombináljuk a leopárdmintát, akár egészen eklektikus hangulatban. 

Fesztiváldivat 2024
Megnézem
Összes kép (5)

Tüllszoknyák

Fesztiváldivat 2024

Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images for Coachella

A tüllszoknyák a balletcore irányzat jegyében váltak újra felkapottá, ezen a nyáron pedig a fesztiválokon is nagyot mennek. Az alap, fekete, fehér vagy neutrális árnyalatú tüllszoknya is trendi, ám a feltűnőbb, különlegesebb vonalvezetésű, illetve színű változatok még inkább passzolnak a fesztiválokra. Párosíthatók alapdarabokkal, például trikóval, tank toppal, de illenek hozzájuk a sikkesebb, glamúrosabb kísérők is, többek között a szintén tüll vagy épp csillogó felsőrészek. 

Fesztiváldivat 2024
Megnézem
Összes kép (5)

Horgolt darabok

Fesztiváldivat 2024

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Coachella 

A bohém, hippis stílus a fesztiválok örök divatja, ezen irányzaton belül pedig idén leginkább a horgolt ruhadarabok kerültek előtérbe. A horgolt egészruha kényelmes, praktikus és kifejezetten szellős viselet – fesztiválon elég lehet, ha csak egy bikinit, vagy bikinifelsőt és sortot viselsz alatta. A horgolt felsők pedig farmerral mutatnak a legjobban. 

Fesztiváldivat 2024
Megnézem
Összes kép (5)

Y2K

Fesztiváldivat 2024

Fotó: Monica Schipper/Getty Images for Coachella

Ahogy az utcai divatban, úgy a fesztiváldivatban is több szezon óta töretlenül tartják magukat az Y2K-, vagyis az ezredforduló stílusát idéző trendek. Az autentikus Y2K-fesztivál outfit abszolút alapdarabja egy cargo vagy ejtőernyős nadrág, melyet bikinifelsővel, crop toppal, atlétatrikóval vagy csőtoppal és sportcipővel vagy platform szandállal kombinálhatunk. További autentikus kiegészítők a baguette táska, a vödörsapka, valamint a virág-, csillag- vagy pillangómotívumos ékszerek.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top