nlc.hu
Trend

Horgolt ruhák divatja

Így hordd a horgolt ruhákat!

A horgolt ruhadarabokban és kiegészítőkben sokkal több lehetőség van, mint gondolnád. Íme!
Horgolt ruhák divatja

Bár a horgolt holmik trendje hosszú ideje stabilan jelen van a divatban, mégis sokan idegenkednek ezektől, mondván, hogy öregesek, túl vastagok, olyanok, mint egy asztalterítő, és amúgy sem lehet őket túl sok mindennel variálni… Pedig ez mind nem igaz. A horgolt ruhák és kiegészítők kifejezetten sokoldalúak, dekoratívak és még praktikusak is. Mutatjuk, hányféle módon és stílusban viselheted őket.

Egészruhák

A horgolt egészruhák, kezdve a neutrális stílusú daraboktól a mintás és/ vagy bonyolult technikával készült modellekig, már önmagukban is igazán látványosak. A szett ilyenkor nem igényel különösebb cifrázást, egy ilyen ruha egyszerűbb kiegészítőkkel is tökéletesen működik, ugyanakkor elbírja azt is, ha a táska és/vagy a cipő feltűnőbb, díszesebb. Amire azonban ezek, illetve minden más horgolt darab esetében oda kell figyelni, az az aláöltözés. Abban az esetben, ha – és ez a gyakoribb, különösen, ha nyári kollekciós darabról van szó – a horgolás alól átsejlik, ami alatta van, a ruhák alá egy vékony, testre simuló alsóruha, vagy minimum egy bralette-alsószoknya kombináció kívánkozik, a ruha árnyalatával harmonizáló színben. 

Horgolt ruhák
Megnézem
Összes kép (4)

 

A bő szabású vagy rojtos szoknyarésszel készült horgolt egészruhák tunikaként is viselhetők. Ilyenkor az alsórész értelemszerűen egy leginkább egyenes vagy szintén bővülő vonalú nadrág, felül viszont ugyanúgy minimum aláöltözetként a bralette vagy egy szűkebb top.

Farmerral

Ha kombinációkban gondolkodunk, a horgolt cuccok esetében magától értetődő kísérő a farmer. Ha a horgolt holmi színes, vagy épp virágmintás, a farmerral párosítva retrós, hippis hangulatú lesz az összeállítás. Azonban nem csak ilyen stílusú lehet. Egy visszafogottabb mintázatú vagy árnyalatú horgolt ruhadarab és egy farmernadrág párosából például már könnyed, városi szettet kapunk. 

Horgolt felső farmerral
Megnézem
Összes kép (3)

Elegáns darabokkal

A horgolt darabok meglepően jól működnek elegáns holmikkal párosítva is, egyszerre harmonizálva és stílusbeli kontrasztot adva azokkal. Kombinálhatjuk tehát őket szövet- vagy akár finomabb anyagú elemekkel, például szivarnadrággal, selyemnadrággal vagy szoknyával, de bizonyos esetekben akár még kosztümhöz is viselhetők, kiváltva a blúzt vagy az inget. 

Horgolt ruhadarabok elegáns szettekben
Megnézem
Összes kép (3)

Rétegezés

Rétegezett összeállításokba is kiválóan beépíthetők a horgolt darabok. Funkcionálhatnak egyrészt praktikus módon, hűvösebb napokon jó szolgálatot tehet például egy horgolt kardigán vagy pulóver. De használhatjuk az extra rétegként viselt horgolt holmit arra is, hogy izgalmasabbá tegyük vele az outfitet. 

Horgolt holmik
Megnézem
Összes kép (3)

Szoknya, nadrág

Bár az irányzaton belül a horgolt felsők, illetve egészruhák a legelterjedtebbek, más ruhadarabok, például a szoknya vagy a nadrág is lehet horgolt. A szoknyák – természetesen alsószoknyával – viselhetők egyszerűbb vagy elegánsabb felsőrészekkel is, azonban ezeket, ha a szoknya derékrészénél hosszabbak, mindig tűrd be! A horgolt nadrág némileg kockázatos darab, mely inkább azoknak való, akik egyébként is szeretnek etravagánsabban öltözködni. Egy szál bugyival kombinálva azonban legfeljebb divatfotókon állja meg a helyét, ha utcára vennéd fel, minimum egy combközépig érő, szűk alsó – például alakformáló alsó, biciklis nadrág – kívánkozik alá. 

Horgolt szoknya
Megnézem
Összes kép (3)

Fesztivál 

A horgolt cuccok jellegükből adódóan a klasszikus fesztiválviseletek közé tartoznak, de strandruhaként is felkapottak. Ilyen közegben pedig sokkal szabadabban is értelmezhetők, mint utcai viseletként: aláöltözetként ilyenkor megteszi akár egy bikini is, és szinte bármilyen ruhával, illetve kiegészítővel ér kombinálni őket, az eklektika jegyében.

Fesztiválszettek horgolt holmikkal
Megnézem
Összes kép (4)

Táskák

A horgolt trendet akkor is beépítheted az öltözködésedbe, ha ruhadarabok formájában nem viselnéd. Ebben az évben divatosak ugyanis a horgolt táskák is. Ezen belül főképp a méretesebb, shopper jellegű darabok, egyszínű, letisztultabb, illetve élénk, mintás változatokban egyaránt. Az ilyen táskák párosíthatók sima, alapdarabokból álló szettekkel, könnyű nyári ruhákkal, de színes, bohém outfitekkel egyaránt.

Horgolt táska
Megnézem
Összes kép (4)

Kedvet kaptál?

Ha pedig az előzőek nyomán kedvet kaptál a horgolt holmik viseléséhez, következzenek a szerintünk legcsinosabb darabok az itthon is elérhető fast fashion márkák aktuális kollekcióiból!

Pull&Bear horgolt ruha
Megnézem
Összes kép (20)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top