nlc.hu
TV-sztárok

Csisztu Zsuzsa az orosz-ukrán konfliktus következményeiről

Csisztu Zsuzsa szerint nem szerencsés az élsportot bevonni a politikai kérdésekbe

Azt gondolta, erre már nem lesz példa a XXI. században.

Másfél hete Oroszország megtámadta Ukrajnát, utóbbi területén pedig még mindig intenzív harcok folynak. Az oroszokat több fronton is szankcionálták: pénzügyileg, gazdaságilag és a sporttal kapcsolatban is született döntés, ám utóbbival kapcsolatban sokan nem értenek egyet. A Formula-1 istállói szerződést bontottak az orosz pilótákkal és stábtagokkal, valamint nem rendeznek az országban futamot, az eredetileg szentpétervári foci BL-döntőt Párizsban rendezik meg, illetve az orosz focicsapatokat kizárták az európai ligákból. A legutóbbi intézkedés szerint pedig a pekingi paralimpián az összes orosz és fehérorosz versenyzőt kitiltották. Csisztu Zsuzsa szerint nem a sportolóknak kellene megfizetnie a politikai vezetők döntéseiért, ám mégis ez történik.

csisztu zsuzsa

Fotó: Instagram

„1984-ben nagy lelkesedéssel készültünk a Los Angeles-i olimpiára, még élénken emlékszem arra a pillanatra, amikor a gerendán álltam és megkopogtatták a vállam, majd elmondták, hogy a Szovjetunióhoz csatlakozva mi, azaz Magyarország is bojkottálja a játékokat. Nem tudom elmondani azt a poklot, amit akkor átéltünk, 10 év munkáját dobtuk ki az ablakon. (…) Volt már a világtörténelemben több alkalom is, amikor a sportolók fizették meg a nagy politikai döntéshozók nem túl bölcs döntéseit és azoknak az árát. Reméltem, hogy a XXI. században már eljutottunk oda, hogy ez nem következik be. Éppen ezért nem tartom méltó és szerencsés dolognak, hogy a sportolókat szankcionálják” – mondta a Reggeliben Csisztu Zsuzsa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top