nlc.hu
TV-sztárok

Balázs Péter és felesége 55 éve házasok

„Nem szabad önzőnek lenni” – Balázs Péter és felesége 55 éve házasok

A mai napig boldog házasságban él Balázs Péter színművész a feleségével.
Balázs Péter volt igazgató beszédet mond a mintegy 7,6 milliárd forint kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színház átadásán 2022. szeptember 16-án

Balázs Péter Kossuth-díjas színművész 55 éve vette feleségül Botár Csillát, akivel a mai napig irigylésre méltó házasságban élnek. Még a gimnáziumban ismerkedtek meg egymással, és azóta is elválaszthatatlanok – számolt be a TV2 Mokka című műsora.

„17 évesek voltunk, és hét év múlva, amikor mások el szoktak egymástól köszönni, akkor mi összeházasodtunk” – idézte fel a régi időket Csilla. Balázs Péter ekkor már elvégezte a főiskolát, Veszprémben kezdte a pályáját, ezért egy időre elszakadtak egymástól. Négy évig hetente csak egyszer találkoztak, igazából utána számolják a házasságukat, amikor Péter a Vígszínházba került, mert akkor már mindennap együtt voltak.

Csilla mesélt arról, hogy tudta, hogy egy színészhez ment hozzá, így tudomásul vette, hogy párja este és ünnepnapokon is dolgozik. Szerinte ha ezt elfogadja az ember, akkor már egész könnyen megy minden.

Természetesen arról is faggatták a házaspárt, hogy mi a hosszú házasság titka. „Nem szabad önzőnek lenni, ne csak magára gondoljon az ember, hanem a környezetére, a családjára és elsősorban a feleségére, aki támasz és segítő” – mondta Balázs Péter.

Szokták kérdezni, hogy van-e titok, mert 55 év elég sok idő. Talán mi szerettük egymást. Ez a titok. Egy kicsit mindig jobban szerettük egymást, mint amennyire dühösek vagy haragosak voltunk

– fogalmazott Botár Csilla.

Balázs Péter 2021-ben, 14 év után lemondott a szolnoki színház vezetéséről. Erről most azt mondta: „hiányzik, de nem hiányzik annyira, mert nagy felelősség volt a vállamon”.

(Kiemelt kép: MTI/Mészáros János)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top