Utazás

Tavasztól várja a látogatókat a megújuló pápai Esterházy-kastély

A kastély homlokzata mellett 3600 négyzetméternyi belső teret újítanak fel.

Németh Tamás igazgató elmondta, hogy a műszaki átadás megtörtént, a kastély rekonstrukciójakor az egykori barokk környezetet teremtették újra, kicserélték a faburkolatokat, nyílászárókat, megújultak a falfestmények, gipszstukkók, a kőburkolat, valamint a közműhálózat és a fűtési rendszer is. Az épület kétezer négyzetméteres belső udvara homokkő térburkolattal gazdagodott.

A beruházás keretében a kastély hét emeleti helyisége újult meg és nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. 2015 tavaszától élményközpont is várja itt a látogatókat. Az Élő kastély program keretében a barokk hétköznapokba is betekinthetnek a látogatók. Folytatódnak a módszertani foglalkozások is, amelyek a barokk világába kalauzolják a gyerekeket játékos formában. Új és különleges elem lesz a marionettbáb-színház és a kézművesműhely. A 3D-s vetítőteremben az egykori vár, a város és a kastély történetéről szóló filmeket mutatnak be, itt kap helyet a játszóház is.

Bár az ünnepélyes megnyitót 2015 tavaszára tervezik, az elkészülő attrakciókat addig is látogathatják a vendégek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top