Utazás

Szkopje legjobb éttermei

Sokszor jártam Szkopjéban és sok étteremben megfordultam ott, de a macedón vendégszeretetnek és a kiváló konyhának köszönhetően igazán rossz élményem sehol sem volt. Az alábbi három plusz egy helyet azonban nemcsak nyugodt szívvel ajánlom, de kifejezetten javaslom: nem érdemes kihagyni őket!

СТАРА КУЌА (Sztara Kutya, Öreg Ház)

Az Öreg Ház étterem és múzeum Szkopje legidősebb (vagy legalábbis egyik legidősebb) házában kapott helyet. Az épület a régi bazárban, a Kőhíd albán negyedbe eső oldalán található, a Külügyminisztérium új épülete mögött. A műemlékvédelem alatt álló épület 1836-ban épült, és nemcsak étteremként, de hagyományőrző múzeumként is funkcionál. Az árai nem a legolcsóbbak, de cserébe kiváló, tradicionális macedón ételeket és hangulatot kapunk, esténként élő zenével és kilátással a kivilágított belvárosra.

Szkopje legjobb éttermei

BOДЕНИЦА (Vodenica, Malom)

A Vodenica egy meglepően hangulatos és megnyugtató hely kicsit távolabb a belvárostól, egy lakótelep tőszomszédságában. A belvárosból kifelé haladva a Mitropolit Teodosij Gologanov sugárúton kell kifelé menni, majd bal kéz felé lesz három étterem, ebből az egyik a Vodenica. Előnye, hogy jól lehet parkolni. Az étteremnek van terasza, ami nagyon kellemes tavasszal–nyáron, a kertben van egy kis vízesés malommal, ami nagyon népszerű a gyerekek körében. A Vodenicában mindenképp ki kell próbálni a halételeket, ezek a specialitásaik.

Szkopje legjobb éttermei

Nézd meg a többit is a My Balkan blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top