Utazás

Durva razziák a nyári fesztiválokon, éttermekben, strandokon

Fokozott idegenforgalmi ellenőrzésre számíthatnak a fesztiválok, rendezvények szervezői, de az éttermekben és az élményfürdőkben is rendszeresen megjelennek az ellenőrök. A máris megkezdődött és egész nyáron át tartó razzia célja, hogy a szolgáltatók ne élhessenek vissza a fogyasztók bizalmával.

Az ellenőrök bármikor és bárhol felbukkanhatnak a nyáron. Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzést tartanak ugyanis a fesztiválokon és különböző rendezvényeken, ahol elsősorban a szolgáltatások minőségére és az árak feltüntetésére összpontosítanak.

A fesztiválok mellett a fogyasztóvédelmi ellenőrök megjelennek a strandokon, az élményfürdőkben, a wellnesshotelekben, de az éttermek, illetve a különböző szabadidős és kulturális rendezvények sem mentesülnek a fogyasztóvédelmi hatóság szúrópróbaszerű ellenőrzése alól.

Jó hír, hogy idén a külföldön nyaraló magyarok is számíthatnak a védelemre, számukra az Európai Fogyasztói Központ nyújthat segítséget például olyan esetekben, ha más uniós országban gyűlik meg a bajuk a helyi szolgáltatók valamelyikével.

Panasszal élhetünk tehát többek a légi közlekedéssel, a vasúti vagy buszos utazással, az autóbérléssel, a külföldi szállásfoglalással, a szállás minőségével, a külföldön vásárolt termékekkel összefüggő garanciális jogok érvényesítésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top