Utazás

Kíváncsi vagy, milyen az igazán brutális tél? Amilyen itt nincs is…

Aki igazán fázós, annak sincs nagyon oka keseregni ezen a télen, de vajon milyen az, amikor igazán kemény és zord a téli időjárás?

Ha még az enyhe tél is kifog rajtad, és kedved lenne panaszkodni az időjárás miatt, akkor ideje megismerkedned az igazi brutális téllel, amelyet Japánban, a Honsú-szigeten, a Japán Alpok néven is emlegetett területet tapasztalhat meg az ember.

Itt találkozik a Japán-tenger a magas hegyekkel, emiatt télen sok hó esik. Akár húsz méter is. Ez komoly kihívás elé állítja az ottani közterület-fenntartókat. Egy-egy kiadósabb havazás és hóvihar akár több méter magas hóval boríthatja az utakat. Leghíresebb a Tateyama-Kurobe alpesi út, amelyet gyakran csak hókanyonnak neveznek.

A gyakori havazással versenyt futó úttakarítók itt semmire sem mennek a hókotrókkal. Olyan hómaró hóágyukkal dolgoznak, amelyek képesek akár 20-30 méter magasra kidobni a havat. Az út mellett olyan magas hófalak képződnek, hogy markolóknak kell előkészíteni a terepet.

Nézd meg a deluxe.cafeblogon a „Japán Alpokról” készült, további elképesztő fotókat, és többet nem panaszkodsz  a havazásra és a cudar télre.

Kiemelt kép: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top