nlc.hu
Utazás

Gyönyörű bicikliutak

7 lenyűgöző bicikliút a nagyvilágból

Bár utazni most nem, álmodozni azért szabad. A most következő hét bicikliút közül egyen azért akár még idén ősszel is végigtekerhetsz...

A Van Gogh kerékpárút

Minden bizonnyal a világ legmesésebb hangulatú bicikliútja a hollandiai Eindhovenben található Van Gogh kerékpárút. Azon a városrészen vezet keresztül, ahol a művész 1883 és 1885 között élt. Aszfaltjában napelemes kavicsok találhatók, melyek nappal töltődnek, sötétedéskor pedig felragyognak, a festő egyik leghíresebb művét, a Csillagos éjt idézve.

A Van Gogh kerékpárút

A Van Gogh kerékpárút (Fotó: Getty Images)

La Farola

A La Farola egy bringázható kubai autóút, amely a Baracoa-hegység csúcsától az ország déli partjáig halad. A7 56 mérföldes út trópusi területeken halad át magasló mészkősziklák, mély szurdokok és óceánparti szakaszok mentén. Amilyen pazar, annyira nehéz, javarészt hegyvidéki terep, kanyargós sziklautakkal, meredek emelkedőkkel és lejtőkkel.

La Farola

La Farola (Fotó: Getty Images)

Great Ocean Road

Ausztrália délkeleti részén, Torquay-tól Allansfordig ér a Great Ocean Road. Nagyjából egy hosszú hétvége alatt teljesíthető, középhaladó és haladó bringásoknak ajánlják. Az út mérsékelt vagy haladó kerékpárosoknak szól, és át lehet haladni egy hosszú hétvégén. A kilátás végig lenyűgöző, akik pedig még extra kihívásra is vágynak, a főút mellett rejtőző hegyi kerékpárutakat is felfedezhetik.

Great Ocean Road

Great Ocean Road (Fotó: Getty Images)

Cabot Trail

Sziklás partok, szelíd dombok és a magas csúcsok jellemzik a 305 kilométeres Cabot Trail kerékpárutat a kanadai Új-Skóciában. Tekerés közben élvezheted a festői kilátást, áthaladhatsz bájos kis halászfalvakon és a vidék vadon élő állataival is találkozhatsz. Aszfaltozott út, melynek vannak ugyan kihívást jelentő szakaszai, ám egy középhaladó kerékpáros már bátran nekivághat.

Cabot Trail

Cabot Trail (Fotó: Getty Images)

Otago-félsziget

Az új-zélandi Otago-félsziget kerékpárútja városi bringázással indul Dunedinben, majd egy kanyargós úton folytatódik vezet a part mentén. Az első fele kifejezetten szolid, ám aki erre a túrára vállalkozik, érdemes tartalékolnia az energiáit, ugyanis az út második fele bővelkedik a vad, meredek terepekben.

Otago-félsziget

Otago-félsziget (Fotó: Getty Images)

A Salzach völgye

A 240 kilométeres, osztrák Salzach völgye kerékpárúton tekerhetsz a Grossglockner árnyékában, megcsodálhatod Európa legmagasabb vízesését és gyönyörködhetsz a Hohe Tauern Nemzeti Park természeti szépségiben. Az út a Gerlos Pass hegyszorosból indul és Salzburgban ér véget.   

A Salzach völgye

A Salzach völgye (Fotó: Getty Images)

Az Által-ér völgyi kerékpárút

A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében idén tavasszal először lehetett szavazni Magyarország legszebb kerékpárútjaira. A legtöbb voksot a 21 kilométer hosszú Által-ér völgyi kerékpárút, annak is a Tatabánya és Tata közötti szakasza kapta. A színvonalas, biztonságos és pihenőkkel tűzdelt bicikliútról csodálatos látvány nyílik a Gerecsére. Akár családi bringatúraként is bevállalható.

Az Által-ér völgyi kerékpárút

Az Által-ér völgyi kerékpárút (Fotó: Facebook/A Közlekedési Kultúra Napja)

Még több biciklitúra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top