nlc.hu
Utazás

Dubaj újításai 2021-ben

2021 is az újítások éve Dubajban – mutatjuk, milyen csuda dolgokkal rukkol elő az emírség

Dubaj a turisztikával kapcsolatos szolgáltatások terén folyton újít. A pandémia ellenére a 2020-as évben sem álltak le, és 2021-ben is rengeteg újdonsággal várnak.

Nézzük például a szállodákat!

Dubaj az otthona a világ legismertebb szállodáinak, és nincs megállás, újabb és újabb hoteleket adnak át. Az biztos, hogy a két legismertebb és ikonikus szálloda az Atlantis the Palm és a dagadó vitorlát formázó Burdzs ál-Arab, de ettől még a városban és az emírségben sorban nyílnak az újabb komplexumok. Ilyen például a: 

Hotel Indigo Downtown Dubai

2020 októberében a koronavírus-járvány közepette nyílt meg Dubaj belvárosában a 269 szobás Hotel Indigo Dubai Downtown, mely az Indigo lánc első egysége az Egyesült Arab Emírségekben. A berendezés az arab világot idézi modern köntösben, a falakat több mint 200 műalkotás díszíti, melyek egytől egyig helyi művészek alkotásai. Eleve: a hotel egy ugrásnyira van a Design Districttől, ahol jó pár galéria, művészeti találkozóhely és butik található. És hogy a kényelemről is szót ejtsünk: a szállodának egy 25 méter hosszú medencéje van, profi konditerme, sőt: egy jógastúdió is van a „házban”.

A szálloda étterme helyben pörkölt kávét kínál, étlapja a mediterrán világ fogásait tükrözi.

Megnézem
Összes kép (7)

RIU Dubai

2020 decemberében nyílt, ez a spanyol hotellánc első szállodája a városban, sőt egyenesen a Közel-Keleten. A RIU Dubai alig húsz percre a reptértől, a Deira Islands-en található négy csillagos, vízparti szálloda. Igazi családbarát, és csoportoknak való hely: három medence is van, egy medence külön a gyerekeknek csúszdákkal. Rengeteg vízi sportot kipróbálhatsz itt, például SUP-ozhatsz, kajakozhatsz, és persze vízibiciklizni is lehet. A szállodakomplexumnak tíz étterme van a fine diningtól az egyszerű, hétköznapi fogásokat megtalálni az olasz, ázsiai, és a libanoni konyhák vonalán.

A Riuban wellness részleg is található, és rengeteg wellness szolgáltatás, mint például a masszázs, vagy az arckezelések.

Megnézem
Összes kép (4)

Rixos Jewel of the Creek

Jelen állás szerint 2021 utolsó negyedévében nyitják meg. A Deirában található komplexumban lesz 770 szobás szálloda, apartmanok, sőt még egy kikötő is összesen 80 kikötőhellyel, miként megtalálhatóak majd a világ különböző konyháit bemutató éttermek, és rengeteg sportolásra nyílik lehetőség: konditermek, wellnesswközpontok, bel- és kültéri uszodák. 

Legoland Hotel

A Legoland Waterparkról már írtunk egy másik cikkünkben, a LEGOLAND Hotel pedig pont ugyanott, a Dubai Parks & Resorts területén belül található. Ideális választás azoknak, akik azért mennek Dubajba, hogy kiélvezzék a szórakoztató parkok világát. A szállóból közvetlenül át lehet menni a LEGOLAND Dubai szórakoztatóközpontba, a LEGOLAND Water Parkba, ami egy kifejezetten 2-12 éves korú gyerekeknek épített csúszdapark.

A szállodának még a szobái is megidézik a kockavilágot, de van itt még LEGO kalózhajó, kastély, és még egy hatalmas legósárkány is. A szálloda lakói kombinált jegyekkel olcsóbban jutnak be a Motiongate Dubai-ba és a BollywoodParks-ba. 

Étel, ital, kulináris élvezetek

Indiait ennél? Van rá megoldás? Tradicionális arab ételeket? Arra is. Olasz fogásokra vágysz? Megoldható. Dubajban a világ összes konyhája képviselteti magát, a TOP 10 éttermet már egy előző írásunkban összeszedtük. Teszünk még ehhez még kettőt, és mutatunk még azon túl is kettőt, ami csak idén nyílik meg. 

Twiggy by La Cantine

A Park Hyatt Hotel közelében nemrégiben nyílt meg. Saját partszakasza és medencéje van. A Twiggy alapvetően dél-francia konyhát visz, de az étlapon megtalálható a sushi is. Nézd meg a galériát, lenyűgöző a dizájn, és persze az ételek is: 

Megnézem
Összes kép (11)

Sonara Camp

Camp, azaz nem a város közepén kell keresni, hanem a sivatagban. A Sonarában az arab ízvilág találkozik az európaival, és mindent a modern francia konyha tudományos égisze alatt készítenek el. Vacsora a csillagfényes sivatagi égbolt alatt. 

Megnézem
Összes kép (6)

Caviar Kaspia

Az első Caviar Kaspiát 1927-ben nyitották Párizsban, a dubaji az első olyan egység, ami Franciaországon kívül van. A családi tulajdonban lévő étteremben a neve után tán nem meglepő, de kaviárt, és sokféle halas, tengeri ételt tesznek étlapra. Az étterem az elegáns, finom vonalat képviseli mind az ételekben, mint az enteriőrben. Romantikus hely, különösen akkor, ha vacsorára érkezünk. 

Dinner by Heston Blumenthal

A fine dining kedvelőinek Heston Blumenthalt nem kell bemutatni, Angliában lévő éttermébe, a Fat Duckba uszkve 3-4 hónapra előre tán lehet helyet foglalni. A Dinner by Heston Blumenthal a Royal Atlantis Resort & Residences falain belül 2021 végén kezdődik. A Michelin csillagos séf itt tart majd vacsoraesteket, és itt is a védjegyének számító, a brit sziget történelmi ételeit új irányból megközelítő ételek játsszák majd a főszerepet. Egy régebbi videót mutatunk, amiből látszik, mit kap a vendég: 

Attrakciók

Top Golf

Friss és ropogós, a Top Golf a játékoson körében méltán híres Emirates Golf Clubon belül kapott helyet. Kezdő, haladó, profi, fiatal és idős golfozó is jól fogja érezni magát a pályákon. A Top Golfban három étterem is helyet kapott, a központból jól látszik Dubaj belvárosának sziluettje.

Ain Dubai

Megénekeltük már többször. Ez a világ legnagyobb óriáskereke. 220 méter magas, és mire körbeér, Dubaj minden fontos részlete a szemed elé tárul. A kikötőtől kezdve a Burdzs ál-Arabig, a Palm Jumeirah és a Burdzs Kalifa is.

Megnézem
Összes kép (4)

 
Kicsit segítünk még éttermek terén: ha nem tudod eldönteni, hova menj, akkor segítünk eligazodni a dubaji street food és a Michelin-csillagok spektrumán, ehhez itt van némi ízelítő a dubaji konyha jellegzetes fogásaiból

És ha úgy érzed, hogy még mindig van időd, és vágynál pár hűvös órára, akkor síelj egyet. Arra ott van a Ski Dubai.

További fontos dolgok: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top