nlc.hu
Utazás

Melegrekord dőlhet meg Észak-Amerikában

Rekordhőségre készülnek az USA nyugati részén

Közel 50 fokos hőséget is mérhetnek Las Vegasban.

Rekordmeleg lehet a napokban az Egyesült Államok nyugati részén, írja a HVG. Las Vegasban például több mint 47,2 fokos hőségre készülnek. A portál megjegyzi, hogy már most extrém meleg van az Egyesült Államok két államában, Kaliforniában és Nevadában, és ez még rosszabb lehet, pedig soha nem volt még olyan meleg júniusban Észak-Amerikában, mint idén.

A kaliforniai sivatagos területen, a Death Valley-ben pénteken 54,4 fokot mértek, és a hétvégén is hasonló forróságra számítanak a meteorológusok. Tavaly augusztusban ugyanitt pontosan ugyanekkora volt a hőség – a kutatók szerint azóta, amióta hivatalos mérések történnek, ez a valaha rögzített legmagasabb hőmérséklet a Földön.

A 85,6 méterrel a tengerszint alatt lévő Badwater Basin a Death Valley Nemzeti Parkban / Fotó: Pixabay

A 85,6 méterrel a tengerszint alatt lévő Badwater Basin a Death Valley Nemzeti Parkban / Fotó: Pixabay

 
A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat amerikaiak millióit figyelmezteti a hőhullámra, azt tanácsolják nekik, hogy igyanak rengeteg vizet és maradjanak légkondicionált épületekben. Arra számítanak, hogy Las Vegasban is meg fog dőlni a hőségrekord, amely jelenleg 47,2 fok. De nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában is szokatlanul nagy a meleg, június végén a British Colombia-i Lytton nevű faluban 49,6 fokot mértek.

Ijesztő adatok: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top