nlc.hu
Utazás

Majdnem tragédia lett a matracos naplementenézésből

Matracon tűnt el egy szerelmespár a Balatonban, romantikázni indultak naplementekor

Egyikük sem tudott úszni.
matrac

Egy férfi és egy nő naplementekor indult útnak a Balatonba egy kétszemélyes matraccal úgy, hogy egyikük sem tudott úszni. A balatonföldvári körzeti megbízott talpraesettségének köszönhető, hogy nem történt tragédia – számolt be a police.hu.

A férfi apja jelentette a be a rendőrségre, hogy eltűnt a fia és az éppen születésnapját ünneplő barátnője a balatonszemesi kempingből. A bejelentést követően a szárazföldi és a vízi rendőri egységek haladéktalanul az eltűntek felkutatására indultak. Pusztai Zoltán c. r. törzszászlós Balatonszemesen, a Hullám utcai strandnál végezte a keresést, amikor egy férfi arról tájékoztatta, hogy korábban segélykiáltást hallott a víz felől, de azóta semmit. Ekkor a körzeti megbízott az eltűntek nevét kezdte el kiabálni, majd egy idő után nagyon távolról hallották, amint egy nő keservesen segítségért kiabált, hogy ő és a párja már nem bírják sokáig. A rendőrök a szolgálati gépkocsi reflektorával hiába pásztázták a Balatont az északi part irányába, a fényszóróval belátható távolságon belül senkit sem észleltek.

Időközben a parton két SUP-deszkás felajánlotta a segítségét, így a törzszászlós az egyik járőrtársával, egy honvéd tizedessel együtt levette a szolgálati felszerelést és az egyenruhát, – amelyet harmadik társuknál hátrahagyva – a deszkákon közösen elindultak a bajbajutottak kimentésére. A hirtelen verbuválódott, négyfős mentőcsapat a parttól másfél kilométerre volt a többméter mély vízben, amikor végre észrevették a sodródó matracot, amin az asszony enerváltan feküdt, míg párja utolsó erejével, kétségbeesetten próbált kapaszkodni. A férfit kihúzták a vízből az egyik SUP-ra, majd Pusztai törzszászlós kezeivel a matracba és a másik SUP-ba kapaszkodva kiúszott a nővel.

A parton a két budapesti személyt – a 37 éves férfit és a 41 éves nőt – átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik mindkettőjüket kórházba szállították.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top