nlc.hu
Utazás

Rengeteg baleset történik egy budapesti kereszteződés előtt

Egy pesterzsébeti kereszteződés csak úgy vonzza a baleseteket

Olyan mintha rontás lenne a kereszteződésen, annyi karambol történik ott.

A Blikk írt arról a pesterzsébeti kereszteződésről, amely mintha mágikusan vonzaná a karambolokat. Többször előfordult, hogy a Wesselényi utcai épület falába egy autós hajt bele – legutóbb szerdán volt ilyen –, de a kisebb koccanások, ütközések is gyakoriak.

ház, budapest

Fotó: Getty Images Képünk csak illusztráció.

Az egyik lakó azt mondta a Blikknek, hogy az utóbbi években 15-20 baleset biztosan történt itt, haláleset szerencsére még nem. Egy másik nyilatkozó azt is elmondta, hogy szerinte miért fordul elő ennyi baleset.

Nézzék, errefelé a Wesselényi út itt kicsit lejt, a sofőrök hagyják begyorsulni kicsit az autót. Szeretnek erre jönni, mert ez egyenesen kivezet az 5-ös főútra, a GPS is erre hozza őket. De látja, aki helyi és ismeri, megáll a háromszög táblánál, majd centinként araszol előre, hogy időben észlelje az oldalról érkezőket. Van, aki még vissza is tolat pár centit”– magyarázta az asszony, aki az egyik, októberben történt baleset sérültjeinek mentésében is segédkezett.

„Az idegenek viszont mit sem sejtve begurulnak, s akár lendületből is tovább mennek. Számukra védhetetlen a helyzet, főként, ha gyorsabb tempóban érkező autó jön keresztbe” – tette hozzá az asszony.

Állítólag kering egy olyan szóbeszéd is, miszerint a nap állása időszakonként elvakítja a vezetőket. De ebben nem hisznek az ott lakók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top