nlc.hu
Utazás

Hármas krokodiltámadás

Igazi Krokodil Dundee: 3 krokodillal küzdött meg a férfi

Több hónapot töltött a kórházban, miután az állatok megtámadták.

Egy zimbabwei férfi több hónapot töltött a kórházban, miközben nem kevesebb, mint három (vagy négy) krokodil ádáz támadásából lábadozott.

Az eset januárban történt, amikor Alexander Chimedza megérkezett a nyamhungai csatorna tavaihoz, hogy horgásszon. Sajnos a férfit azonnal megtámadták a krokodilok, amint a gazzal benőtt tóparthoz ért. Azt állítja, hogy az egyik krokodil megpróbálta megragadni a bal kezét, de ösztönösen elhúzta, mire egy másik krokodilnak sikerült megharapnia a jobb kezét, berántotta a vízbe.

Miután megcsavarták, mint egy ruhadarabot, az amatőr halász érezte, hogy egy másik krokodil feljön, és összezárja hatalmas állkapcsait Achilles-ina körül, darabokra tépve azt.

Állítása szerint a krokodilok állkapcsaiból való csodálatos megszökésének titka az, hogy a kezét az egyik hüllő szájába dugta, és amennyire csak lehetett, belenyomta, amitől víz öntötte el az állat gyomrát. Állítása szerint az állat nem sokkal később megfulladt.

Ahogyan a krokodilokkal birkózott, Alexander barátai és ismerősei nagy kövekkel dobálták az állatokat, míg végül el nem úsztak. A férfit kihúzták a vízből, és a körzeti kórházba szállították, majd a szomszédos Zambiába, a Mutenderi Kórházba.

Az eltelt napokban és hónapokban az orvosok kitisztították Chimedza mély sebeit, összevarrták, és számos műtétet végeztek, beleértve a bőrátültetést és az Achilles-ín rekonstrukcióját. Legalább öt fémlemezt ültettek be műtéti úton, hogy gyorsabban forrjanak össze a törött csontok, de ezek közül csak egy marad véglegesen a testében.

békés krokodil

Fotó: Unsplash

 (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top