nlc.hu
Utazás

Kényszerleszállás közben kettétört egy Boeing

Kényszerleszállás közben kettétört egy Boeing 757-200 típusú teherszállító

Előzetes információk szerint a gép hidraulikus rendszere hibásodhatott meg.
DHL, kettétört Boeing

Nem sokkal a felszállás után kényszerleszállást kellett végrehajtania a DHL által üzemeltetett Boeing 757-200 típusú teherszállító repülőgépnek a Costa Rica-i Juan Santamaria nemzetközi repülőtéren. A kényszerleszállás közben a gép letért a futópályáról, majd kettétört a törzse és leszakadt a farka.– számolt be az esetről a The Guardian.

A DHL közölte, hogy a Guatemalába tartó gép személyzete nem sérült meg, de a biztonság kedvéért a legénység egy tagját orvosi megfigyelés alá helyezték.

Az előzetes információk szerint a gép hidraulikus rendszere hibásodhatott meg. A DHL és az illetékes hatóságok megkezdték a hiba okának feltárását, a Boeing addig nem kívánta kommentálni az esetet.

A repülőtér üzemeltetője azt nyilatkozta, hogy a repülőtér körülbelül 5 órával a baleset után ismét megnyitotta kapuit. A történtek 8500 utast, 75 személy és teherszállító járatot érintettek.

A 444 tudósításában emlékeztetett arra, hogy erősen rájár mostanában a rúd a Boeingra: márciusban zuhant le egy gépük Kínában 132 ember halálát okozva, de az utóbbi időben sok más probléma is volt a cégnél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top