nlc.hu
Utazás

Leggingsben repülés veszélyei

Óriási biztonsági kockázatot jelent leggingsben repülni

Egy utazási és repülési szakértő hívta fel rá a figyelmet.
Nők leggingsben

A leggings az egyik legkényelmesebb ruhadarab, amit az ember egy utazáshoz választhat, nyúlik, nem gyűrődik, összességében a komfortot szolgálja, viszont úgy tűnik, hogy nem a legjobb ötlet ezt választani a repülőutakra.  

Christine Negroni amerikai repülési szakértő szerint, ha tűz üt ki a fedélzeten, és azon keresztül kell menekülni, miközben elhagyjuk a repülőt, a cicanadrágban található mesterséges szálak könnyen meggyulladnak és a bőrhöz tapadnak, harmadfokú égési sérülést okozva. Sőt, ha nem látják el gyorsan a sebesüléseket, az végzetes is lehet, évente nagyjából 180 ezer halálesetet okoznak a harmadfokú égési sérülések.  

Negroni azt javasolja, hogy célszerű inkább pamutból vagy természetes szálakból készült ruhákat viselni, ezek sokkal biztonságosabbak még egy ilyen helyzetben is. Emellett azt javasolja, hogy felszállás és leszállás idején tartsuk magunkon a cipőnket, ugyanis ekkor a legnagyobb a baleset valószínűsége, és ha menekülni kell, a cipő védi a lábat.  

„Válassz tornacipőt a magas sarkú helyett, válassz természetes szálakat a szintetikus helyett, és válassz szűk szabású ruhákat a bő szabású helyett” – tette hozzá. 

A legveszélyesebb egyébként elmondása alapján az akril, a leggyúlékonyabb szintetikus szál, utóbbi megolvad a hő hatására, de ugyanez vonatkozik a poliészterre és a poliamidra (nylon), amelyek szintén égési sérüléseket okozhatnak.  

A legkevésbé gyúlékony ruházat gyapjúból és modakrilból készül. Ezek a szálak lassan égnek, és általában maguktól kialszanak. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top