nlc.hu
Utazás

Ezeket lopják el a vendégek a szállodákból

Kiderült, miket lopnak el a magyarok a szállodákból

Az ötcsillagos szálloda vendégei ugyanúgy lopnak, mint az olcsóbb szállásoké.

Nem újdonság, hogy a szállodákból az apróbb tárgyakat, kikészített illatszereket, törölközőket magukkal viszik a távozó vendégek. Tankó Balázs, az egyik legnagyobb hazai szállodatermékeket forgalmazó cég ügyvezető igazgatója Liner-nek azt nyilatkozta, a legnépszerűbbek az apróbb, kibontott termékek. 

A “legkelendőbb” tárgyak között vannak:

  • a tusfürdők, samponok, szappanok
  • törölköző és papucs
  • köntös
  • varrókészlet
  • de falfestményt is vittek már el.

A Hard Rock Hotelekben emiatt már lopásgátlót tesznek a köntösre és a recepción megkérdezik, hogy a táskában lévő köntöst is felírhatják-e a számlára. Több szálloda emaitt saját gyártású termékeket kezdett árulni a recepción.

Tankó Balázs szerint azonban a vendégek – árkategórától függetlenül – nemcsak lopnak, hanem sokmindent ott is hagynak a szállodákban, például cipőkanalat, fésűt, fogkefét.

Korábban írtunk arról, hogy a Szallas.hu rendszeresen készít felmérést partnerei körében a káresetekkel kapcsolatban. A „szarkák” körében a törülköző a legcsillogóbb kincs, három szállásadóból kettőnél nem teljes a darabszám a vendég távozását követően. Bármennyire is meglepő, minden második szállásról az evőeszközöknek kelt lába. Minden ötödik helyről csentek már el valamilyen elektromos berendezést. Az ágynemű, a tisztálkodási szerek, a távirányítók, hamutálak és a minibár tartalma is fogyóeszköznek bizonyulnak. Mint ahogy a toalettpapír is szuvenírnek számít. De az elmondások alapján az sem ritka, hogy az udvaron található termést szüretelik le és viszik haza, épp úgy, mint a kikészített teafiltereket, kávékapszulákat.

hotelszoba

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top