nlc.hu
Utazás

Alagutat ásó olajtolvajok

Titkos alagutat ástak a tolvajok a szállodából, a cél előtt lefülelték őket

Minden adott volt, hogy sikerrel járjanak, de az utolsó pillanatban megjelentek a rendőrök.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség nyolc bűnöző elfogásáról számolt be, akik egy egész szállodát béreltek Cshongdzsu városában, Észak-Cshungcshong tartományban, és egy teljes hónapon keresztül titkos földalatti alagutat ástak egy közeli olajvezetékhez.  

Az olasz meló

Fotó: Profimedia

A tervet feltehetően a koreai állami csővezeték-üzemeltető, a Daehan Oil Pipeline Corporation egyik volt alkalmazottja dolgozta ki, akit korábban elbocsátottak azért, mert megpróbált olajat lopni egy másik vezetékből. A nyolc fős banda szállodát bérelt a célpont közelében azzal az ürüggyel, hogy érdekeltek a hotelvásárlásban, de a napjuk nagy részét azzal töltötték, hogy alagutat ástak a szóban forgó vezetékhez. 

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan lehet, hogy senkinek nem tűnt fel, miben sántikálnak, de a tolvajok kizárólag ásóval és csákánnyal dolgoztak, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet hangos zajokkal.  

A bűnözőknek nagyjából 10 métert sikerült ásniuk ennyi idő alatt, már csak 30 cm hiányzott nekik ahhoz, hogy elérjék a vezetéket, ekkor azonban a szállodát lerohanták a rendőrök és kivétel nélkül mindenkit letartóztattak. 

A dolog azért nagyon veszélyes, mert a fával megerősített alagút egy autópálya alatt halad el, melyen naponta körülbelül 66 ezer jármű halad át, így a hatóságok most azon dolgoznak, hogy visszatöltsék az alagutat, nehogy beomoljon. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top