nlc.hu
Utazás

Felrobbant egy e-cigi a fapados járaton

Horror a fapadoson: e-cigi okozott pánikot egy Amszterdamba tartó járaton

Meghibásodott az aksija és felrobbant.
Utasok egy repülő fedélzetén

Mit tennél, ha egyszer csak egy pukkanó hangot hallanál, majd sűrű füst kezdene szivárogni a felső csomagtartóból, miközben több, mint kétezer méter magasban ülsz egy repülőn?

Bár a kérdés elrugaszkodottnak hangozhat, az easyJet Genfből Amszterdamba tartó május 18-ai járatán utazóknak egész pontosan ebben volt része.

A gép délután háromkor szállt fel Svájcból, az incidens pedig nem sokkal ezután történt. Az első sokk után a légiutaskísérők a csomagtárolóhoz siettek, amit kinyitva kiderült, hogy két táska is felgyulladt. Néhány hősies utas azonnal nekilátott az oltásnak, a lángokat pedig rövidesen sikerült megfékezni, de a repülőgépet ennek ellenére elővigyázatosságból visszaszállították a genfi repülőtérre.

Az ottani vizsgálat megállapította, hogy a tüzet az egyik táskába csomagolt e-cigaretta akkumulátorának meghibásodása okozta.

A Flightradar24 beszámolója szerint az incidensben érintett Airbus A320-200-as repülőgépet további ellenőrzések miatt nem állították szolgálatba, és végül május 20-án egy Korzikára tartó úton használták újra.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top