nlc.hu
Utazás

Dubrovnik húzható bőröndök betiltása

Betiltják a húzható bőröndöket a kedvelt horvátországi nyaralóhelyen

Ha horvátországi nyaralásra készülsz, akkor nagyon figyelj, mert komoly döntést hozott Dubrovnik polgármestere, ami már idén életbe lép.
Szökőhév jelenet Amy Adams és Matthew Goode

Dubrovnik polgármestere, Mato Franković háborút indított a bőrönddel érkező turisták ellen, miután a helyiek panaszkodtak a kerekek okozta zajra. Az ide látogatók idén nyáron már kötelesek a bőröndöt a kezükben cipelni, miközben az óvároson sétálnak át. Novembertől pedig megkezdődnek a munkálatok egy kijelölt területen, ahol kötelező lesz letenni a csomagokat a városnézéshez.

A Jutarnji List című horvát lapban megjelent cikkben Franković polgármester azt mondta: „A csomagjaikat a kijelölt helyen hagyhatják, és természetesen térítés ellenében elvisszük a holmijukat arra a címre, ahol tartózkodnak.”

Ez azonban csak a kezdet, a végső cél egy olyan logisztikai központ létrehozása a repülőtéren belül, ahonnan a dubrovniki látogatók csomagjait a vendégek címére szállítják.

Az új korlátozás kizárólag a bőröndökre vonatkozik, a hátizsákok és sporttáskák továbbra is megengedettek. Emellett felhívták a figyelmet arra, hogy tilos a kis kedvenceket póráz nélkül sétáltatni, félmeztelenül mászkálni, és az emlékművekre felmászni. (Ha eddig nem lett volna egyértelmű.)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top