nlc.hu
Utazás

Ezért áll júniusban egy halott karácsonyfa a brit városban

Kitalálod, miért áll még mindig egy halott karácsonyfa a brit városkában?

Bár már június van, egy brit városnak még mindig van egy meglehetősen szokatlan dekorációs eleme – egy elszáradt karácsonyfa.
Halott karácsonyfa

A kelet-yorkshire-i Beverley-ben úgy tervezték, hogy a szokásoknak megfelelően januárban leszedik és elszállítják azt a fenyőfát, amit karácsonyfának használtak, de valami rosszul sült el, és ott maradt.

Azóta természetesen szerették volna bepótolni az elszállítását, de a megbarnult fenyőt jelenleg nem lehet elvinni. 

Ugyanis lett egy lakója,

és egy törvény értelmében tilos a fészkelő madarakkal teli fát kivágni, megrongálni vagy elpusztítani – így a fenyő mindaddig ott marad, amíg egy bizonyos galamb úgy nem dönt, hogy elköltözik.

A fa, amely ebben a szakaszban már messze nem a legjobb állapotában van, kivilágítás nélkül árválkodik a téren. A lámpafüzér ugyan rajta van, hiszen azt sem merik eltávolítani, nehogy megzavarják a fészkelő madarat, de esténként– érthető okokból – nem kapcsolják be.

Mivel a költési szezon júliusban befejeződik, nagy rá az esély, hogy a galamb végre továbbáll, és elszállíthatják a kései karácsonyfát.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top