nlc.hu
Utazás

Ez a 80 éves bácsi végiggyalogolja Európát

Ordason járt az a 80 éves japán férfi, aki végig akarja gyalogolni Európát

Junji Miyosi június 24-én érkezett Budapestre, a célja, hogy a romániai Szulina városáig eljusson száz nap alatt.

Különleges látogató érkezett Ordasra a japán Junji Miyosi személyében, aki arról ismert, hogy tíz éve kezdte el begyalogolni Európát és azóta minden nyáron megtesz egy 100-150 kilóméteres szakaszt – számolt be a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál.

A most 80 éves bácsi 2013-ban Lisszabontól indult, de azóta bejárta már Spanyolországot, Franciaországot, Dániát és a Rajna vidékét is, idén pedig a Duna mellett szeretne végigsétálni Magyarországról indulva, Szerbián, Bulgárián, Románián át a román kikötővárosig, Szulináig.

japán bácsi

Junji Miyosi. Fotó: Zsigmond Enikő / Facebook

A különleges utazó napi 18-20 kilométer megtételével körülbelül 130 napra tervezi a túrát, de ha ennyi idő alatt csak Bulgáriáig ér el, az sem baj – mesélte a helyi portálnak.

Junji Miyosi először egy egészségügyi probléma miatt kezdett el gyalogolni, de aztán beleszeretett a mozgásba: nagyon egészséges, jótékonyan hat a szívre, az egész testre, fitten tartja az embert – véli.

A férfi mindössze egy nagy hátizsákkal járja útját, csak a legszükségesebb holmikat viszi magával. Útikönyve is van és ha megáll pihenni, szívesen olvas a helyi vidékről. A bácsi néha hogy panzióban száll meg, de sokszor szabadban sátrazik. Étkezése szerény, általában az útba eső boltokban vesz élelmet, főleg zöldséget és gyümölcsöt, de néha étteremben eszik azért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top