nlc.hu
Utazás

Megbénult egy hatalmas hullám miatt a turista

Csak fürdeni akart egyet, nyaktól lefelé megbénult a nyaralása alatt

Egy brit turistát több ezer kilométerre otthonától került kórházba, tengeri fürdőzése után.

Charline barátjával Callummal a Zöld-foki-szigeteken nyaralt és három nappal a hazautazásuk előttig minden rendben is volt. A 24 éves nő november 16-án éppen fürdött, amikor lecsapott rá egy hatalmas hullám. Charline gerincsérülés miatt most nem érzi sem a karját, sem a kezét – azt sem tudni, mennyire súlyos a sérülése – írja a LadBible.

Csak fürdeni akart egyet, nyaktól lefelé megbénult a nyaralása alatt

A pár jelenleg is a Zöld-foki-szigeteken van, mivel 38 000 fontot kell kifizetniük, hogy Charline-t hazaszállítsák az Egyesült Királyságba, további kezelésekre.

A pár akkor hibázott, amikor egy kollégájuk helyett ugrottak be egy nyaralásba,

és elfelejtettek utasbiztosítást kötni. A jelenleg 10 000 fontos kórházi számlájuk is egyre nő, minél tovább maradnak Afrikában.

Callum anyja, Julie Go Fund Me gyűjtést indított, hogy előteremtsék a hazajutás árát. A nő azt mondja, hogy a brit nagykövetség és a szállásfoglalást intéző cég sem volt hajlandó segíteni a hazajutásban, arra hivatkozva, hogy Charline „lebénulhat, ha nincs folyamatos orvosi felügyelet alatt”. Callum így emlékezett a balesetre: “a víz kissé hullámos volt, de semmi sem túl komoly. A zászlók zölden jelezték, hogy biztonságos az úszás. Charline a hátán feküdt a derékig érő vízben lebegve pihent, amikor egy nagyon nagy hullám csapott le rá. Amikor végül fel tudtam állni, körülbelül húsz méterrel beljebb lebegett a vízben.”

Charline-t végül egy pár segített kihúzni a szárazföldre.

Körülbelül öt perc elteltével jöttek oda a vízimentők, de akkor a lány már nyakától lefelé nem tudott mozogni.

Az életmentők a karjánál és lábánál fogva próbálták felrángatni a partra. Mondtam, hogy ez tilos, mert megsérült a háta, ez még több kárt fog okozni. Kértem őket, hogy hívjanak mentőt. Több mint 30 percbe telt, mire mentőt hívtak, és több mint két órába telt, mire a mentők ki is értek a strandra.

Callum állítólag kénytelen volt maga beleemelni Charlinet a CT-szkennerbe, mert nem volt személyzet. Az orvosok ezután állítólag „szándékosan megrúgták” a sérült nő ágyát, és megszorították a karját, hogy lássák, érez-e fájdalmat. fáj-e.

Csak fürdeni akart egyet, nyaktól lefelé megbénult a nyaralása alatt

Emellett két napig nem tették még tisztába sem

a magatehetetlen nőt. „Amíg ott voltam, én etettem, fürdettem, öltöztettem és gondoskodtam arról, hogy folyamatosan kapjon fájdalomcsillapítót. Nagyon rossz tapasztalataink vannak a kórházban. Félünk, hogy ha nem tudjuk hazavinni, akkor a sérülése hosszú távú lesz, mivel a szigeten nincs MRI-szkenner, ezért azt sem látjuk, mennyire terjedt ki az idegkárosodás” – mondta Callum. A Charlene számára indított gyűjtés most 18300 fonton áll és 45000 fontot szeretnének összeszedni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top