Utazás

Utazás kiállítás a teljes árazás jegyében (x)

Magyarország első számú turisztikai seregszemléje, az Utazás kiállítás 2019. február 27. – 2020. március 1. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.


Az idén 43. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon a változatos programok és kiállítók mellett a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is képviselteti magát. Standjuknál a teljes árazás, illetve több, azt alkalmazó utazási iroda is jelen lesz.

A teljes árazás szerepe az utasok és utazási irodák életében

Napjainkban az utazás és az utazásszervezés egyre nagyobb jelentőséggel bír. Sokan egyénileg próbálják megoldani nyaralásuk lefoglalását, azonban utazási irodával utazni sokszor nemcsak könnyebb, de biztonságosabb és sokszor olcsóbb is. Az árak és a kiszámíthatóság tekintetében azonban nincs pontosan meghatározott szabályozás az utazási irodák árainak megjelenítésére. Ennek okán az irodák egy része csak az alapárat tünteti fel, a további költségeket csak a foglalás során, esetleg csak a fizetéskor tudja meg az utas. Ez azonban sokszor ahhoz vezet, hogy az utas rossz szájízzel megy nyaralni, esetleg a költőpénzre szánt összeg egy részét már itthon befizeti a részvételi díjba. Mivel ez sem az utazók, sem az irodák szempontjából nem szerencsés, így a MUISZ vezetőségének szervezésében több, a Szövetségben tag utazási iroda is, egységesíti ár-megjelenítését, és utazási ajánlataik hirdetése során a teljes árazást alkalmazza. Ennek lényege, hogy minden kötelezően fizetendő tételt tartalmaz a meghirdetett ár, így nincsenek váratlan meglepetések.

A tagirodák közül 20 iroda már az idei szezonra csatlakozott a kezdeményezéshez – többek között az Anima Travel, Anubis Travel, ETI, Fehérvár Travel, IBUSZ, Invia.hu, Kartago Tours, Kompas, Last Call Travel, Sun & Fun Holidays, NUR Kft, Orex Travel, OTP Travel, Personal Tours, Proko Travel, STA Travel, TUI, 1000 Út. – és további 10-15 utazási iroda aláírta már az ehhez szükséges nyilatkozatokat, és áll át fokozatosan a teljes árazásra.

A kezdeményezéshez csatlakozó ismert utazási irodák száma is mutatja, hogy nagy változásokat hozhat ez a kampány az utazási piacon. A MUISZ szerint ez a kampány tovább erősítheti a több évtizedes bizalmat az utazási irodákkal kapcsolatban.

MUISZ Stand az Utazás Kiállításon

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége – a minőségi turizmust képviselő érdekvédelmi szervezet – és bejegyzett, engedéllyel rendelkező utazásszervező és utazásközvetítő tagirodái az A pavilon 302A standján lesznek jelen. Azon utasok, akik megbízható, teljes árazást alkalmazó utazási irodával szeretnének utazni, itt biztosan megtalálják a számukra szimpatikus ajánlatot. Az utasok mellett partnereket és potenciális új tagirodákat is várnak a standnál, ahol a MUISZ képviselői minden felmerülő kérdésre választ adnak a teljes árazásról, a belépés menetéről, illetve a szövetséghez tartozás előnyeiről. Bízva abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan – ahol a Budapest Boat Show-val közösen 35.000 látogatót vonzott a rendezvény – idén is nagyszámú érdeklődőt várnak a rendezvényre, ahol az utazás élménye karnyújtásnyira kerül az emberekhez, emellett pedig a személyes kapcsolatok elmélyítésére is lesz lehetőség.

Akik esetleg nem tudnak kilátogatni az eseményre, a teljes árazásról, annak hátteréről és a csatlakozott irodákról további információkat találhatnak a MUISZ Utazási Irodával Utazók elnevezésű Facebook-oldalán, valamint a MUISZ weboldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top