valentin 2012

Fahéjas-meggyes minitorták

Ha már egyszer Valentin-nap, akkor nem hiányozhatnak a szívecskék sem.

Hozzávalók 5-6 darabhoz

A tésztához:

15 dkg liszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tojássárgája

 A töltelékhez:

1 üveg meggybefőtt, lecsepegtetve
2 evőkanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa vagy darált keksz ízlés szerint, őrölt fahéj, jégcukor

 

Fahéjas-meggyes minitorták

 
A lisztet a porcukorral elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk, és hűtőben 20 percig pihentetjük. Ezt követően 3 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora köröket vágunk ki belőle, hogy kibélelhessük vele a kis formákat. A maradék tésztát újra összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd megkenjük tojással, és kiszúrjuk belőle a szívecskéket. A kibélelt formákat 170 C-fokos sütőben világosra (kb. 10 percig) sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lecsepegtetett meggyet összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a morzsával, majd a kész tölteléket elosztjuk az elősütött linzerkosárkákba, és elhelyezzük rajta a szíveket. Megszórjuk a jégcukorral, és 180 C-fokos sütőben aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, kiborítjuk a formából.

Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 20 perc
Sütés: 30 perc

Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top