Valentin_2006

Szex és a tao

Szeretkezés címén gyakran nem csinálunk mást, mint a férfi és a nõ különbözõ izgalmi-, valamint orgazmusidejét összehangoljuk, és „együtt megyünk el”, mintha ez a fajta egybeesés érzelmi azonosságot is jelentene.





Bár a szerelmeskedés taójában részletes leírást találunk a szeretkezés technikai részleteiről, és felsorol 26 szeretkezési helyzetet is, a testi harmóniát elválaszthatatlannak tartja a lelki összhangtól. A jin és jang, a nő és a férfi együtt alkotja az egységet. Az a pár, amelyik képes a kölcsönös gyönyörszerzésre, valószínűleg képes élete egyéb területein is harmóniát teremteni.

A szeretés mesterei

A szeretkezés taójának mesterei szerint a szerelem, az élelem és a testgyakorlás az emberi élet három tartóoszlopa, és ezek kiváló minősége a hosszú élet záloga. A tao nem pusztán vallás, hanem életforma, amely során az ember elfogadja, hogy egy végtelen energia részese, és ennek az energiának az áramlását fent is tartja, akár szeretkezés közben is.







A szeretkezés taójának három alapeszméje:
• a férfinak meg kell találnia a megfelelő időközt egyes ejakulációi között
• a magömlés – különösen a szabályozatlan magömlés – nem a férfi legelragadottabb pillanata
• a férfinak olyan figyelmes és kitartó szeretővé kell válni, aki bármikor teljesen ki tudja elégíteni asszonyát

A nő kielégítésének fontosságát sem a nők, sem a férfiak nem cáfolják, ám mindkét nem kételkedve fogadja azt a kijelentést, hogy a férfi teljesen átélheti a gyönyört, ha nincs magömlése. Századunkban a szex legtöbbször eredményorientált cselekvés, amiből kimaradnak a hosszú csókok, ölelkezések és simogatások.

Kelet és nyugat

A régi taoisták úgy tartották, hogy a csing (ondó) az az energia, ami a férfiakat a nőhöz űzi, ami egyben a férfi legfontosabb életereje is. Ennek kibocsátása után a férfi fáradt lesz, pihenni vágyik és távolodik a nőtől.

A szerelem taóját gyakorló férfiak arról számolnak be, hogy szeretkezés közben, magömlés nélküli is átélik a kéjt, viszont sokkal jobb szeretőkké váltak. Hosszabb ideig és kitartóbban képesek szeretni a nőt, akár 60 éves koruk után is, és energiájuk nem csökken egy-egy szerelmeskedés után, hanem megnő.
A gyönyör elválasztása az ejakulációtól nem cölibátust jelent, hanem mértékletességet. A férfi kora és egészségügyi állapota szerint szabályozza ejakulációját. „Szeretkezz százszor magod kibocsátása nélkül” – írta Szun Sz’szü Mo (taoista orvos) 1300 évvel ezelőtt.






Ezernyi szerető döfés

A taoisták, a mai szemmel néha eltúlzott képekkel (Jáde Rúd, Jáde Kapu, Bíborgomba Domb, Vörös Lótusz Domb) és számokkal, de végtelen tisztelettel – szinte költészetben – beszéltek a szeretkezésről és az emberi testről. Mindig többre becsültek egy férjet, aki gyakran és hosszan tudta élvezni a közösülést, mint egy férfit, aki csupán fiatal és jóképű.

A taoisták nagy figyelmet fordítottak a csókra, az érintésekre, a döfésekre. Mély és sekély, lassú és sebes, egyenes és oldalcsapó döféseket variáltak. A kilenc sekély és egy mély döfést szinte minden taoista mester kedvelte, és hölgyeiknek is igen élvezetes volt. A tao szerint ez a technika a legjobb kombináció.

Régiek bölcsessége

A szeretés régi mesterei igen pontos megfigyeléseket tettek az emberi test változásairól szeretkezés közben. Részletesen és pontosan leírták a nő izgalmának és kielégülésének jeleit. Ugyanezeket a „felfedezéseket” tette meg a modern orvostudomány és kutatásai is.
Régen a férfit szeretkezés közben sebezhetőbbnek tartották a nőnél, ezért a szerelem taoista könyvei elsősorban férfiaknak szóltak, és a férfi szerepét hangsúlyozták. A férfi tűz, amit táplálni kell, a nő pedig víz, amely képes vigyázni önmagára.

Fórum:
Tantra és tao a szexben

Kapcsolódó anyagok:
Tao.lap.hu


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top