nlc.hu
Család kedvencei

Triplacsokis keksz - recept

Triplacsokis, hajdinalisztes keksz karácsonyra

Olvadt csokicsomókra haraphatunk rá evés közben. Mennyei!

Olyan, mintha kereszteznénk a brownie-t és a piskótát: nyúlós és szuperfinom. Nigella szerint a hajdinaliszttől kellemesen füstös, erőteljes lesz a keksz íze.

csokiskeksz

Tökéletes karácsonyi keksz a triplacsokis keksz – Fotó: iStock

Keverjünk össze egy tálban hajdinalisztet (125 gramm) fél teáskanálnyi szódabikarbonáttal. Adjunk hozzá fél teáskanálnyi sót és 25 gramm kakaót. Keverjük össze. A vajat (60 gramm) keverjük krémesre a barnacukorral (125 gramm), adjunk még hozzá egy teáskanálnyi vaníliás cukrot.

Olvasszunk fel 125 gramm étcsokit, majd kissé hűtsük le. Adjunk hozzá 2 tojást, majd sűrítsük be a száraz alapanyagokkal. Amint megvagyunk ezzel, adjuk hozzá a 3. csokis hozzávalót: szórjunk bele apró csokipasztillát (150 gramm), és forgassuk bele.

Most formázzuk meg a keverékből formázzunk a kekszeket: rakjunk belőle halmokat a tepsire 2 kanál segítségével. Süssük 180 fokon 9-10 percig. Sütés után hagyjuk a meleg tepsin, hogy megmaradjon a formájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top