Tuti Tippek

Kinek mit vegyek? Az ajándékhoroszkóp segít

Idén karácsonykor is szeretnénk olyan ajándékot adni, ami tuti sikert arat. De vajon minek örülne a másik? Ez egy "jó" kérdés. Ebben segíthet az asztrológia. Ugyanis a különböző jegyek különböző, de jól behatárolható típusokat alkotnak. Mivel egyedi eltérések lehetnek, az elemzés ötletet adhat, de nem helyettesíti a személyes emberismeretet.

KOS

AjándékhoroszkópA Kosok koruktól függetlenül fiatalosak és energikusak. Nem tudnak egy helyben maradni. Imádnak mindenféle sportot. Bármi ezzel kapcsolatos ruha, sporteszköz, sportrendezvényre szóló jegy sikert fog aratni náluk. De előzetesen ki kell puhatolni, hogy milyen terület a kedvencük. Bár az is igaz, hogy a Kosok nyitottak. Így szívesen kipróbálnak valami újat.

A mozgásnak más fajtáját, például az utazást is kedvelik. Épp emiatt egy repülőjegy, egy utazásra szóló ajándékutalvány is remek ötlet. Szerencsére a Kosoktól távol áll a sznobizmus, ezért nem nagyon érdekli őket, hogy milyen értékes az ajándék. Viszont ami ennél sokkal fontosabb és a siker kulcsa lehet, az a meglepetés, mivel szeretik a ki nem számítható, váratlan eseményeket. Jó ötlet ékszert készíttetni nekik, amin rajta van a nevük vagy monogramjuk, esetleg a születési dátumuk. Lehet ez medál vagy karkötő. Nem muszáj aranyból lennie, mert őket ez nem nagyon érdekli. Nyugodtan készíttethetjük bőrből vagy acélból, vagy fából is.
   
BIKA

AjándékhoroszkópA Bikáknak rendkívül jó az ízlésük. Mindent szeretnek, ami finom. Legyen az íz vagy illat. Emiatt jó ötlet egy különleges desszert, lekvár, tea, bor, likőr vagy parfüm, testápoló, fürdősó. De nagyon fontos a csomagolás. A Bikák már a masnik és karácsonyi díszítés láttán oda lesznek a gyönyörtől. Persze nem mindegy, hogy mit rejt a doboz.
Az öltözködésre is sokat adnak. Kedvelik a szép a holmikat, amik divatosak, színesek és puhák. Természetesen imádják az ékszereket is. Legyen az arany vagy bizsu. Itt is fontos az ízlésesség és a csomagolás. Fél siker az elegáns „tálalás”.

Minden Bika imádja a hasát. Ebben is kifinomultak és igényesek, ezért nem lephetjük meg őket akármivel. Biztosan értékelni fognak például egy keleti fűszerkészlet. Ehhez vehetünk stílusos kiegészítőket: terítőt, evőpálcákat, szakácskönyvet. Ugyanezt olasz, francia vagy bármilyen híres konyha jegyében megtehetjük. Valószínűleg azért lesz ennek nagy sikere, mert a csomag biztosan nagy lesz. Nekik pedig a „méret a lényeg”.
 
IKREK

AjándékhoroszkópAz Ikrek számára a kommunikáció és az információ elsődleges. Nincs az a mennyiségű könyv és film, ami sok lenne. Ne higgyük, hogy elcsépelt ötlet még egy könyvet venni. De előre ki kell nyomozni, hogy melyik könyv nincs még meg nekik. Az se baj, ha listát kérünk tőlük, hogy milyen könyvet, filmet vennének meg mostanában. Ha ezt ki akarjuk kerülni, akkor vehetünk ajándékutalványt is. Tuti, hogy nem fog megsértődni. Sőt…
Mivel játékosak, ezért társasjátékot is vehetünk nekik. Ez lehet hagyományos értelemben vett társasjáték vagy számítógépes játék. A lényeg, hogy ez a lehető legújabb legyen!

Mindenük a mozgás és a sport. Ezért könnyű dolgunk van, ha van egy konkrét sport, amit űznek. Ehhez kapcsolódó eszközzel vagy ruhadarabbal meglephetjük őket. De fontos, hogy tájékozódjunk, mi az, ami még hiányzik a „készletből”. Ha nincs egy adott sport az életükben, akkor elsősorban labdajátékok, kerékpározás, és falmászás hozhatja lázba őket. Bármit veszünk az Ikreknek, nem szabad megsértődnünk azon, ha kicserélik azt.

RÁK

AjándékhoroszkópA Rákok számára a karácsony az év egyik legfontosabb ünnepe, mert ilyenkor összejön a család. Szeretnek mindent, ami a szeretteikkel kapcsolatos. Emiatt remek ötlet bármi, amit családi fotókkal díszítünk fel: fali naptár, póló, bögre stb. Tisztelik a szüleiket, nagyszüleiket és a hagyományokat. Ennek tükrében az ajándék kapcsolódhat a múlthoz is. Megjavíttathatunk pl. egy régi rádiót vagy fotelt, amit a mama használt. Ettől biztosan meg lesznek hatva.

Mindent szeretnek a Rákok, ami finom és romantikus hangulatú. Ékszert és ruhát ez alapján válogassunk! Domináljon a csipke, a gyöngy! A színek tekintetében is a romantika domináljon: rózsaszín, fehér, halványlila, babakék. Ezek mellett imádják az otthonukat is öltöztetni. Örülni fognak egy finom kidolgozású gyertyatartónak, egy puha díszpárnának vagy egy rózsás kaspónak is. A Rákok szeretnek nosztalgiázni. Ebből kiindulva válogathatunk össze zenét a számukra. Ez lehet több előadótól. De még jobb, ha egy művész életútját kíséri végig a válogatás.
   
OROSZLÁN

AjándékhoroszkópAz Oroszlánok nem „kispályások”. Igényesek, és imádják a csillogó holmikat. Ki nem állhatják a tömegcikkeket. Viszont sokra értékelik a különlegességeket, és a limitált szériás tárgyakat, illetve azt, amit kimondottan nekik készítettünk. Erre kell „bizonyíték” is. Nem elég, ha mi mondjuk. Ezt valahogy írásosan kell igazolnunk.

Az ajándék csomagolására is érdemes gondot fordítanunk. Örülni fognak, ha egyedi, nekik szóló módon csomagoljuk be az ajándékot, amin feltűnő módon látható a nevük.
Márkás parfüm, illatszer tuti siker. De érdemes ismernünk az ízlésüket. Ha örömet szeretnénk szerezni az Oroszlánoknak, akkor csináltassunk arany ékszert nekik. Hiába van már több, nem tudják megunni. Különösen akkor, ha hangsúlyozzuk, hogy ez kizárólag nekik készült. Ha nincs pénzünk arany ékszerre, akkor valami különleges, márkás bizsut is vehetünk. Emellett választhatunk ékszerdobozt is, ami lehet például zenélős kivitelű. A lényeg, hogy igényesen, tetszetősen legyen elkészítve. Muszáj mutatósnak lennie.

SZŰZ

AjándékhoroszkópA Szüzek nem szeretik a feltűnő, flancos holmikat. Sokkal többre tartják a hasznos, praktikus ajándékot. Ebből induljunk ki, ha örömet akarunk szerezni nekik!
Csak olyan ruhadarabot vegyünk nekik, amit biztosan fognak hordani! Ők nem bánják, ha nem lesz meglepetés a karácsonyi ajándékuk. Szóval elmehetünk velük vásárolni, majd szépen becsomagoljuk, és a fa alá tesszük a választott darabot. Garantált sikere lehet egy bio-, vega- vagy natúr szakácskönyvnek is. Ehhez válogathatunk témában passzoló eszközöket. Mint például csíráztatótálat vagy gabonaőrlőt.

A Szüzeknek rendkívül fontos a tisztaság és a higiénia. Ezért biztosan örülni fognak természetes alapú tusfürdőnek, kéz- vagy testápolónak. Ezek lehetőleg legyenek illat- és tartósítószer-mentesek!
A természetesség és a természet is szempont náluk. Így jó ötlet természetjáró könyv vagy dokumentumfilm. Imádják a történelmet, a politikát és a természettudományokat. De fontos, hogy ne vegyünk olyasmit, ami már megvan nekik. Érdemes előre kipuhatolni, hogy gyűjtenek-e valamilyen könyvet. Ugyanis a sorozatokért rajonganak.

MÉRLEG

AjándékhoroszkópA Mérlegek imádnak ajándékot kapni. Ez mindenképpen legyen finom, jó ízlésre valló. Széles a skála, amiből válogathatunk: illatszer, ékszer, fehérnemű, desszert stb. Az egyetlen szempont, hogy szép legyen maga az ajándék és a csomagolás is. Nekik a szépség és a harmónia egy és ugyanaz. Vagyis csak olyasmit válasszunk, ami harmóniát sugároz! A tartalom mellett számukra fontos a megjelenés is. Ezért fordítsunk külön figyelmet és energiát a csomagolásra!

Ha nőről van szó, akkor a klasszikus parfümválasztásnál kifaggathatjuk előzetesen őket, vagy kérhetjük szakértő eladó tanácsát is. Férfi esetében a szokásos bor, pezsgő ajándék nem unalmas, ha tudunk valami különlegesen finomat választani. Természetesen itt is külön gondot kell fordítanunk a díszcsomagolásra. Egy finom fa- vagy bőrdoboz sokban hozzájárul az ajándék értékéhez. Ne sajnáljuk ilyesmire a pénzt! A zene minden mennyiségben jöhet, ha Mérlegekről van szó. A modern és a klasszikus is. Nemcsak CD-n, DVD-n, hanem élőben is. Tehát kitűnő ötlet egy koncertjegy.

SKORPIÓ

AjándékhoroszkópA Skorpiók számára értelmetlen az élet szerelem és szenvedély nélkül. Pont ezért bátran vehetünk nekik szerelmes CD-t, DVD-t vagy könyvet. De ezek ne legyenek szokványosak, konzervatívak, mert az unalmas a számukra.  Vonzza őket minden, ami misztikus és szokatlan. Épp emiatt a nekik való könyv- és filmtémák: háború, krimi, horror, thriller és szex. Természeten ezek legyenek ízlésesek! Fontos szempont még, hogy ne ismerjék a történetet. Ugyanis imádják a meglepetéseket. Így maga az ajándék is legyen meglepetés!

A Skorpiók zenei ízlését nem könnyű kitalálni. Pontosan meg kell tudnunk, hogy ne „lőjünk mellé”. Biztos, hogy sokféle zene vonzza őket. De az is biztos, hogy ezek szélsőséges, fura irányzatok. Pl. afrikai törzsi zene vagy sámándobolás, esetleg keleti szertartászene… Illatszerekben, divatban sem könnyű eltalálnunk a stílusukat. Ha nincs kialakult kedvencük, akkor válasszunk nekik valami merészet! És tegyük lehetővé, hogy visszavihesse és kicserélhesse!

NYILAS

AjándékhoroszkópA Nyilasok számára az ajándékozás a szeretet kimutatásának legfontosabb gesztusa. Imádnak adni és kapni is. A karácsony számukra az áhítatról, a szívmegmelengetéséről és az összetartásról szól. Ennek csodálatos szimbóluma az ajándék. Érdekes kettősség jellemzi őket, mert jelen van a szokások tisztelete: pl. menü tekintetében, közben viszont a szertartás, a vallásosság is ott lebeg körülöttük és bennük. Vonzódnak a misztikus témákhoz; ilyen az ezotéria, a vallás és a pszichológia. Ezek szinte kimeríthetetlen ötlettárat jelentenek.

De járjunk utána, hogy miért lelkesednek, illetve hogy mi az, ami már megvan nekik. Pl. egy zenei CD tuti siker. Biztosan örülni fognak egy meditációs zenének vagy világzenének, ugyanis érdeklik őket a távoli kultúrák. A térben és időben távoliak, vagyis vagy más kontinensek, vagy más korok szokásai, hagyományai, pl. a maják, görögök, keletiek stb. Ilyen témájú könyvet, filmet bátran adhatunk nekik. Fontos szempont, hogy ez színvonalas és igényes minőségű legyen! Szánjunk rá inkább több pénzt, de ne „sértsük” meg silány holmival!

BAK

AjándékhoroszkópA Bakok nem szeretik a titkolózást. Lehet, hogy ez az oka annak, hogy a meglepetéseket sem értékelik. Jobb, ha nyíltan megbeszéljük velük, hogy minek örülnének, mi lenne a leghasznosabb ajándék. Nem fognak megsértődni, ha nem lesz meglepetés a fa alatt. Az ajándékválasztásnál számukra a fő szempont a praktikum és az egyszerűség. Semmi cicoma, semmi felesleges luxus nem kell.

Egy ajándékutalvány nem sértő a számukra. Sőt így szabad kezet kapnak, és önállóan válogathatnak. A kérdés csak az, hogy az ünnepek után is lesz-e akkora választék, mint előtte. Ezt komolyan meg kell fontolnunk. És ezt is megbeszélhetjük velük. Bak nők esetében a szolid stílus a jellemző, tehát ha ruhát veszünk, akkor törekedjünk az egyszerűségre. Színek tekintetében a mértékletes, visszafogott színek jöhetnek szóba, mint pl. a szürke, a barna, a fekete, az acél, a bronz. Ezek rendkívül elegánsak is lehetnek, sőt most divatosak. A Bak férfiak öltözködésükben igényesek és szerények. Csak a fehér, barna, szürke, fekete, zöld és ezek árnyalatai jöhetnek szóba.

VÍZÖNTŐ
Ajándékhoroszkóp

A Vízöntők nagyon egyediek és különlegesek. Soha semmit sem csinálnak úgy, mint a többiek, így az ajándékozást se. Emiatt ne akarjuk utánozni vagy túlszárnyalni őket! De korábbi elszólásaiból kiszűrhetjük, hogy minek örülnének. Erősen szélsőséges témák érdeklik, és stílusok vonzzák a jegy szülötteit, muszáj őket közelről ismernünk. Ha bizonytalanok vagyunk a választásban, akkor keresnünk kell valakit, aki bizalmasuk. Csak így van esélyünk, hogy testhezálló ajándékot adhassunk.

A Vízöntő nők divatban nem az értékük, hanem a humoruk, a szokatlanságuk miatt fognak örülni az ajándéknak. Nyugodtan menjünk el egy turkálóba, és vegyünk meg pár anyagában, stílusában és színeiben eltérő holmit! Mossuk ki, és ömlesszük bele egy nagy szatyorba. Tuti, hogy elvarázsolva fogják kihúzgálni, és felpróbálni ezeket. Vízöntő férfiak esetében a sportok közül a repüléssel kapcsolatos sportágak jöhetnek szóba. Mindegy, hogy mi repül: labda, golyó, íj vagy az ember. Így a röplabda, tollas, lövészet, íjászat, ejtőernyőzés vonzza őket.

HALAK

AjándékhoroszkópA Halak kissé elvarázsoltak. Nincsen konkrét stílusuk és határozottan behatárolt érdeklődési körük. Ez segíti, de ugyanakkor meg is nehezíti a választásunkat, ha személyes ajándékot szeretnénk nekik. Koncertjegy, színházjegy, múzeumi belépő minden mennyiségben jöhet, mert művészetpártolóak. Emellett a zenét is szeretik. Itt viszont óvatosnak kell lennünk, mert érzékenyek és kifinomultak ezen a téren. Vegyünk meditációs zenét, füstölőket és mécsestartókat! A „varázslást” fokozhatjuk egy teaszertartásról szóló könyvvel és kellékekkel, pl. teáskészlettel, teákkal, tálcákkal, ülőpárnákkal…

A tipikus Halakat vonzzák a misztikus témák. Így örülni fognak egy CD-nek vagy könyvnek, vagy filmnek például a csakrákról vagy az ájurvédikus gyógyításról. Mivel művészlelkek, jó ötlet festőkészlettel meglepni őket, vagy bármilyen vizuális élményt megörökítő holmival, mint például fényképezőgép, kamera… Ugyanis komoly tehetségük van ezen a téren. Nekik nem okoz gondot, hogy kimenjenek a konyhába és főzzenek. Épp ezért vehetünk nekik szakácskönyvet, vagy valamilyen konyhai felszerelést is.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top