Baba

Ha a gyermek a Bak jegyében született

December 22. – január 20.

A Bak-gyermek többnyire komoly, koraérett tekintetével vonja magára a figyelmet. Ha valakire szélesen és nyíltan rámosolyog, az nála a nagy bizalom jele, igazi jutalomként kell fogadnunk. Szereti és igényli a rendszerességet. Ha időben megkapja a szokott ellátást, általában csöndes és nyugodt, jól eljátszadozik akár egyedül is. Nem mintha nem szeretné a babusgatást, a közös elfoglaltságokat, de némi tartózkodás és önállóságra való törekvés mindenkor jellemző rá.

Valószínűleg korán szobatiszta lesz, mivel becsvágyó, és erős benne a szándék, hogy megfeleljen környezete elvárásainak. Épp ezért viszont ne erősítsük benne a tudatot, hogy mindig mindenben kiemelkedően kell helytállnia, például muszáj ugyanakkor (vagy még korábban) járnia, beszélnie, rajzolnia, egyedül öltözködnie, mint hasonló korú társainak. Ez örökös teljesítménykényszert és szorongást ébreszthet a kis Bakban. Ennél jóval kedvezőbb hatást tehet rá az önbizalmát erősítő biztatás, dicséret.

Nagyobbá cseperedve élvezetét lelheti az olyasfajta, kézzelfogható eredményt hozó tevékenységformákban, mint a gyurmázás, a tésztagyúrás, a kertészkedés, a homokozás vagy az építőjáték; szívesen gyűjthet és rakosgathat kavicsokat. Mivel óvatosság és némi visszafogottság jellemzi, kerüli a vad játékokat. Inkább a mászóka legtetejére kapaszkodva, fentről szemléli magányosan a világot, mintsem elvegyüljön a zajos tömegben. Kirándulások alkalmával különösen a hegyi és barlangtúráknak, sziklamászásnak örülhet.

A Bak-szülött általában kimondottan “jó gyermeknek” számít. Nem heveskedik, megbízható és pontosságra törekszik. Időben hazaér, készségesen segít otthon a házimunkában, szobájában rendet rak. Mindezzel együtt lassan, de biztosan halad céljai felé. Amit nem ér el első nekifutásra, azt szívós próbálkozásokkal közelíti meg. Noha a kudarcok hatására akár morózussá, zárkózottá is válhat, nem “beletörődős” alkat. Várakozik, figyel, és fel is ismeri, mikor söpörheti félre az előtte tornyosuló akadályokat. Javarészt igen pontosan tudja, hogy kitől mit várhat, kitől milyen reakciókra számíthat, és hogy az egyes személyek mely pillanatban mozgósíthatók saját tervei megvalósítására. Azaz: ragyogó diplomáciai érzékkel rendelkezik.

Érzelmeit nem mutatja ki egykönnyen, elgondolásait sem osztja meg bárkivel; a haverkodás távol áll tőle. Ám aki barátjának tudhatja, az mindig számíthat rá – beleértve a problémás helyzeteket is. Látványos gesztusok, szép szavak helyett azonban ilyenkor is inkább cselekedeteivel áll helyt. Szűkebb környezetében, majd utóbb szélesebb körben is elismerik: vezető egyéniség. Ő maga nehezen kér és fogad el segítséget. Fontos, hogy környezete megértesse vele: szeretetreméltó marad akkor is, ha olykor támogatásra szorul, vagy ha esetleg elrontott valamit.

Iskolába kerülve a tanárok kedvence lehet. Szorgalmas, engedelmes, tiszteli a szabályokat. Osztálytársai közül csupán egyet-kettőt enged igazán közel magához, de a többiekkel is készséges, és igyekszik alkalmazkodni a közösség mindenkori életéhez. Osztálytársait gyakorta figyelmeztetheti tanulással kapcsolatos kötelezettségeikre. Ő maga nemigen mulasztja el a rá rótt feladatokat, sőt gyakorta aggályoskodhat, megfelelően elvégzett-e mindent. Különösen a reáltárgyakban jeleskedhet.

Felnőttként elszántan törekszik arra, hogy hasznossá és elismertté tegye magát, tökéletesen és magas szinten illeszkedjék be a társadalomba. Lehetőség szerint olyan foglalkozást választ, amely lehetővé teszi, hogy mások felnézhessenek rá pozíciója, munkabírása, a nehéz körülmények vállalása miatt. Válhat belőle matematikus, geológus, egyetemi tanár, építész, szobrász, vagy – fizikai kihívásokra összpontosító alkat esetén – bányász, barlangász, hegymászó is. Példamutató megbízhatósága, kitartása előbb-utóbb biztosan az átlag fölé emeli valamely életterületen. Komoly ember, akit komolyan is kell venni.

Ha Ön személyre szóló, írásos babahoroszkópot, illetve családi horoszkópot szeretne készíttetni, “Horoszkóp” jeligére írhat az 1255 Bp., Pf.: 244. címre. Szükséges adatok: születési hely, év, hó, nap, óra, perc, továbbá lakcím és telefonszám, hogy az asztrológus részletes tájékoztatást nyújthasson az elemzés feltételeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top