Baba

2005. augusztusi elõzetes

AUGUSZTUSI SZÁMUNK TARTALMÁBÓL:

A hónap témája
Másodjára sikerült szoptatni!
Igen! És sikerülhet másnak is! Lássuk Emőke és Csongor történetét.

Várandósság





A fény felvidít!
Levegő, fény, meleg simogatja az egyre gömbölyödő hasat. Szellős ruhában, félárnyékban, vagy a déli órákban egy hűvös szobába bújva szerencsére a kismamát sem viseli meg jobban a kánikula, mint bármelyikünket.

Sztármama
Demcsák Zsuzsa
Szabálytalan édesanya
Csupán napok választották el Demcsák Zsuzsát a szüléstől, amikor már vágyakról, tervekről, elképzeléseiről faggattuk. Lássuk, mi történt az óta!

Hómama
Augusztusi babavárónk: Emese
Kismamánk egy éve még a jogi egyetemisták életét élte. A temérdek tanulás mellett minden nap tornázott, futott, valami mégis hiányzott az életéből. Móric napján tudta meg egy terhességi tesztből, hogy ezt az űrt már kitöltötte valaki.

Apaszemmel
3 lemez, 7 gyerek vagy Álmok zenével és gyerekekkel
Néhány éve, amikor még nem tudtunk a Beshodrom együttesről semmit, csak a zenéjüket ismertük, a szülés utáni depresszióról szóló cikkünk mellett ajánlottuk első albumukat (Macsó hímzés). Szerkesztőségünk tagjai egy emberként állították, hogy ilyen zene mellett nem lehet búvalbélelten üldögélni.





Szülőszoba

Gyermekágy – Éber együttlét
A baba megszületett. Ott szuszog, szendereg mellettünk, néha nyekereg is kicsit, és aprócska szájával addig kutat, amíg meg nem találja a meleg és éltető táplálék forrását.

Formában
Az ősi módszer
Sok várandós nő vágyik arra, hogy a technikai szempontból megbízható kórházi háttér ellenére mégis természetesen, ösztönösen és lelki szempontból is kiegyensúlyozottan élje át a szülést. A jóga segíthet ebben!

Szépség
Napfényre kerülő gödröcskék
Az éles fény felnagyítja a szépséghibákat, és ha fürdőruhát, miniszoknyát húzunk, bizony a narancsbőr is szembetűnőbb. Nézzük, mit tehetünk!

Körkép




Utazóágyak – Elférnek egy táskában
Mint csiga a házát, visszük a baba ágyikóját magunkkal. Szerencsére mindegyik belefér egy sporttáskába.

Tanuljunk fogyni!
Merci naplója 12. hónap
A sorozatnak vége, a történet folytatódik
Eltelt egy év. Mintha tegnap írtam volna először magunkról. Most összegeznem kéne a történteket, de ez nem könnyű, hiszen egy naplónak sosincs vége, amíg írójának van mit mondania.

Tanácsadó
Csecsemők – Sárgaság, Levegőzés hőségben, Ének a babának
Egyévesek : Rovarcsípés, Jó szandál, Bogarászás
Kétévesek: Nyári betegségek, Fogmosás, Vásárlós játékok
Három-négyévesek: Nátha vagy szénanátha, Déli alvás, Játék magokkal

Gömbölyű dolgok
Macskás aggodalmak
Mekkora a magzat?
Lázcsillapítás pocakkal
Aquafitnesz-tippek


Babakonyha
Kezdjük gyümölcsökkel!
Szeressen enni, kedvelje az egészséges ételeket, jusson hozzá a szervezete minden fontos vitaminhoz, ásványi anyaghoz! – minden szülő valami ilyesmiről álmodik, amikor elkezdődik a kanalas étkezések időszaka a kicsi életében.

Kismamakonyha kétszemélyes adagokkal
Borsóleves kétféleképpen

Hónapról hónapra
Vajki 13 hónapos
Először a fűben!
A hónap újdonsága, hogy Vajki megtette az első önálló lépéseket. Óvatosan elengedi a kapaszkodót, majd oldalazva emelgeti lábacskáit. Ha elbizonytalanodik, gyorsan lecsüccsen.

Családi praktikák
Mindenhol jó, de a legjobb otthon?
Határozottan átsuhan rajtunk a címben idézett érzés, amikor az időjárás viszontagságaitól megviselve, lapos pénztárcával, szennyesekkel teli bőröndjeinkkel megérkezünk a nyaralásból. De ha el sem indultunk?





Bio, öko, reform, natúr – segítség! Melyiket válasszam?!
Egyre többen vagyunk tisztában a növénytermesztés, állattenyésztés során használt káros vegyszerek hatásaival. Lehetőség szerint kerülnénk is ezeket. De hogyan?

Babadivat
Nagy ho-ho-horgászok
A horgászat nagy mulatság, még akkor is, ha igazi, ezüstösen fickándozó zsákmány helyett csak műanyag halacska akad a horogra. De sebaj, ha nem harapnak a halak, lehet sarazni, kavicsokat gyűjteni, figyelni, mekkorát csobban a kő, amikor a vízbe hajítják.

Váratlan problémák
Jövőre megint találkozunk!
A születés hete országos rendezvénysorozatához a koraszülött-találkozó ötletével csatlakozott a Semmelweis Egyetem Üllői úti női klinikájának csapata.

Az Ajánlóban kismamáknak és kisgyermekeknek szóló aktuális kulturális összeállításunkat olvashatják minden hónapban.
Kismama Extra: a legszebb és legtanulságosabb szüléstörténetek és olvasóink hozzászólásai.
Továbbá: Gyerekszáj, Babafotó-pályázat, Klub hírek, A hónap kismamája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top