Baba

Brigi születésének története – A Dúla válaszol

Ezúttal egy szép születés, szülés történetét meséli el a Dúla, ahogy ő megélte, amit ő tanult belőle, amilyen érzései maradtak Brigi megszületése után.

Drága Petra!

Békés Emőke
Békés Emőke

Amikor ezt a levelet olvasod, két születésnap is nagyon közel lesz már. Az egyik a Tiéd, a másik a kisfiadé, aki talán – mint a legszebb ajándék –  pont ugyanezen a napon fog a világra érkezni.

Emlékszel az első levélváltásunkra? Akkor Te írtál nekem. A szakdolgozatodhoz gyűjtöttél anyagot, és én örömmel segítettem ebben. A dolgozat elkészült, és Te hamarosan várandós lettél. J

Ekkor kerestél meg újra, hogy legyek a kísérőtök a kisbabátok megszületéséhez vezető úton.

Nagyon szerettem veletek beszélgetni. Nyitottak voltatok és érdeklődőek. Sokat kérdeztetek és megfontoltan készültetek a nagy napra. De nem csak ezért volt jó találkozni veletek, hanem azért is, mert élmény volt látni a köztetek lévő mély szeretetet és harmóniát.

Brigi születésének történetéből nagyon sokat tanultam. Neked köszönhetem, hogy láthattam, micsoda ereje van annak, ha egy szülő nő hisz önmagában.

Sajnos nem volt háborítatlan a vajúdásod. Nagyon komoly negatív üzenetekkel, sok elbizonytalanító mondattal találtad szemben magad, pont akkor, amikor a legnagyobb biztonságra és bíztatásra lett volna szükséged. A szülésznőd nem hitt abban, amit Te tudtál. S bár nem volt egyáltalán ok sem az aggodalomra, sem a sietségre, mégis gyorsítani akarták folyamatot.

 Kérdéseiddel, problémáiddal fordulj Emőkéhez! Várja leveleidet a dula@nlcafe.hu címen. A hozzá érkező levelek közül hetente egyet itt, a Nők Lapja Cafe oldalain válaszol meg. 

 

Időt kértél, és aztán döntést hoztál. Nem engedted, hogy az amúgy szépen haladó vajúdásodba gyógyszerrel beavatkozzanak. Csendesen, de határozottan azt kérted, hogy hagyjanak békén.

Megtették.

Elmentek. Túl még a kórház kapuján is.

Akkor nem így éreztük, de ma már tudjuk, milyen jó volt ez így. Kiengedtük az ablakon a felgyűlt feszültséget, leültél egy labdára, és az ágyra hajtottad a fejed. Mögéd ültem és masszíroztalak. Nem beszéltünk. Figyeltem, ahogy ringatózol a méhösszehúzódás hullámain és éreztem, ahogy hívod a babád.

Brigi születésének története - A Dúla válaszolCsodáltalak. Még ma is azt gondolom, bizony nagyon nehéz lehet egy először szülő nőnek bármire is nemet mondani kórházi körülmények között. De Téged mégsem rendítettek meg abban a hitben, hogy Veled is, a babáddal is minden rendben van. Tudtam, hogy olyan felelős döntést hoztál, amelyben mindent gondosan mérlegeltetek a pároddal.

Sokszor nem könnyű nekem sem, amikor egy vajúdó nő olyan helyzetbe kerül, ahol döntenie kell arról, hogy a szakemberek felől érkező információk alapján beleegyezzen valami beavatkozásba, vagy pedig az ismeretei és leginkább a belső ösztönei által vezérelve elutasítsa azt.

Nem döntök helyette és nem is tehetem.  Neked is csak abban tudtam segíteni, hogy minden információ a  birtokodban legyen, és igyekeztem, hogy azon az ösvényen, amelyre lépsz, a tőlem telhető legjobb módon kísérhesselek tovább.

Nagyon boldog voltam, amikor kislányotok, Brigi, megtréfálva a szkeptikusokat, sok órával azelőtt, mint amikorra jósolták, a természet rendje szerint megérkezett. Gyönyörű volt és makkegészséges! J

Ennek immár két és fél éve, mégis jól emlékszem megszületése minden percére.

Emőke korábbi leveleit összegyűjtöttük neked! Itt mindent megtalálsz, ami az anyasággal, a babára várással, a gondozással kapcsolatos!

nlc.hu/dula

Köszönöm, hogy most újra meghívást kaptam tőletek a kisfiatok érkezéséhez is. Különösen nagy örömmel készülök erre az alkalomra, hiszen ő lesz az első kistesó, akinek  már másodszorra segíthetem a szüleit.

Szívből kívánom, hogy a babád utazása a benti világból a kintibe most teljes háborítatlanságban, mindenféle zavaró körülmény nélkül, a szívetek szerint történhessen meg!

Ezúton kívánok most előre is boldog születésnapokat Nektek!

                                                                                                                 Emőke

                                                                                                 www.gyermekaldas.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top