Baba

Kalandos szülés: külön születtek meg az ikrek

Két nap különbséggel és 60 km távolságban jött világra egy ikerpár két tagja. Egy a millióhoz volt az esélye, hogy életben maradnak.

Kalandos ikerszülés: 2 nap és 60 km távolság a testvérek világrajövetele közöttAlig 28 hetesen hozta világra Seth nevű kisfiát a 27 éves Donna Grove Camberley-ben, egy Londonhoz közeli városban.

A csecsemő súlya kevesebb mint 1 kg 80 g volt, születésekor nem lélegzett, ráadásul életveszélyes bélfertőzést és vérmérgezést kapott, mindehhez pedig az orvosok még szívritmuszavart is észleltek. Nem csoda, hogy a kisbabát azonnal át kellett szállítani a helyi kórháznál felkészültebb intézménybe, a szülés helyszínétől 60 km-re lévő paddingtoni klinikára, ahová édesanyját, a még mindig vajúdó Donnát is átszállították.

A paddingtoni intézményben folytatódott az édesanya egyre hosszabbra nyúló vajúdása: mivel Preston, a másik kisfú külön magzatburokban fejlődött, jócskán megvárakoztatta az elgyötört Donnát. Végül 50 óra késéssel követte testvérét: 1 kg 250 g súllyal, egészségesen született. Ezúttal viszont az édesanyát kellett kardiológiai megfigyelés alá helyezni, mert a magzatvíz megfertőzte a vérkeringését.

Az ikrek büszke édesapja, a 26 éves James Campbell, talán hogy enyhítse a kétnapos vajúdás és szülés megpróbáltatásait, még a kórházban megkérte párja kezét.

A család mostanára visszatérhetett otthonába, Bracknellbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top