Baba

Senkinek nem kell a kisbaba, mert lány

Pont egyszerre jött világra két kisbaba: egy kisfiú és egy kislány. A fiúról két család is azt állítja, hogy az ő gyereke. A kislány egyiküknek sem kell. Igen, ez 2012-ben még simán megtörténhet.
A névtelen kislány

A névtelen kislány

Forrás: ibnlive.in.com 

Az indiai Jodhpur városának kórházában március 25-én két kismama, Poonam és Reshmi egyszerre adott életet gyermekének, egyiküknek fia, míg másikuknak lánya született.

Viszont mindkét anyuka és családja azt állítja, hogy a gyerekeket elcserélték a kórházban, és övék a kisfiú: a kislányról mindketten állítják, hogy a másik családé, s mivel egyiküknek sem kell, egyelőre még nevet sem kapott.

Indiában még mindig csak a fiúkat tartják „értékes” utódnak, mert a lánygyerek felnevelése és kiházasítása komoly anyagi terhet jelent a családoknak. Gyakran előfordul, hogy a lánygyermekkel várandós anyákat bántalmazzák, abortuszra kényszerítik, vagy ha megszülik a babát, kitagadja őket a családjuk.

Ebben a konkrét esetben a kórház DNS-teszttel dönti majd el, hogy melyik gyermek melyik édesanyához tartozik, a teszt eredménye azonban csak néhány nap múlva érkezik meg. A névtelen kislány addig is az újszülöttosztályon vár a sorsára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top