Baba

Saját unokáit szülte meg a nagyi

A lányának másképp nem születhettek volna gyermekei, ezért az asszony örömmel "kölcsönadta" a méhét.
Kép: growingyourbaby.com

Maria és Fernanda 

Kép: growingyourbaby.com

A 34 éves, brazil Fernanda Medeiros tinédzserkora óta tudta, hogy egy betegsége miatt sosem szülhet, de mindig vágyott arra, hogy anya lehessen. Miután férjhez ment, a párjával szerettek volna örökbe fogadni egy gyermeket, de a kérelmüket elutasították. A nő még hat évvel ezelőtt látott egy tévéműsort egy nagymamáról, aki a saját unokáit hozta világra, ekkor vetődött fel benne az ötlet, hogy az ő anyja is hasonlóképp segíthetne neki.

Akkor 45 éves édesanyja, Maria de Gloria örömmel vállalta volna a feladatot, ám az orvosok a kora miatt nem javasolták. Tavaly aztán újra elvégezték rajta a vizsgálatokat, és mégis alkalmasnak találták arra, hogy kihordja a babát.

A lánya petesejtjét a veje hímivarsejtjével termékenyítették meg, majd a két embriót beültették az 51 éves asszony méhébe.

Maria de Gloria a hét elején császármetszéssel egészséges ikerpárnak adott életet. Az egész család jól van, és nagyon boldogok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top