Baba

Ha a sima buborék már nem elég: szappanbuborék-fújás haladóknak

3 nagyszerű buborékos móka következik, mert buborékot fújni mindig jó!
A buborék sokakat gyerekké tud változtatni néhány másodpercre: hihetetlen, mennyire fel tud derülni a felnőttek arca is, ha váratlanul buborékokat sodor a szél, a buborékmániából nem gyógyulóknak pedig ajánljuk a felfújható buborékházat. A gyerekeknél egyértelmű örök kedvenc darab, legyen bárhol is és legyen bármilyen idő, rendületlenül fújnak és sikkantgatnak – persze főleg 10 év alattiak. Most három buborékos szuperprojekt következik.
 
Óriásbuborék
 
Mi lehet jobb sok gyönyörű buboréknál? Hát például ha még nagyok is… Itt egy elképesztően egyszerű fújóka hozzá: fogjunk két szívószálat, valamint egy fonalat, ami 6-8-szor hosszabb, mint egy szívószál. Fűzzük át, csomózzuk össze a két végét, és kész! Egy megfelelő méretű tálba öntve a folyadékot máris kezdődhet a gigabuborékozás – nem kell megijedni, ha az első néhány nem sikerül, át kell állni erre a hatalmas fújókára, eltart néhány próbálkozásig.
 
Ha a sima buborék már nem elég: fújók emelt szinten
 
Receptet is írnak hozzá, ami így szól (a csésze ne bögre legyen!):
 
• 6 csésze víz
• 1/2 csésze mosogatószer (itt egy konkrét szerepel, de nálunk nem igazán kapható)
• 1/2 csésze kukoricakeményítő
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 teáskanál glicerin (gyógyszertárban beszerezhető)
 
A keményítőt oldjuk fel finoman a vízben, kavargatással sikerülni fog. Majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is óvatosan, lehetőleg ne habozzon, majd minimum egy órát hagyjuk pihenni. 
 
További részleteket itt találtok.

 

Rengeteg buborék

A nagy buborékozás után jöhet a rengeteg kicsi, megint szívószál következik, most elég sokra lesz szükség. Annyit ragasszunk össze a száránál, hogy a kicsik kezébe beférjen, majd szigszalaggal rögzítsük, a hajlítható felét kell majd a folyadékba mártani. Részleteket és még két szuper tippet itt találtok.

 

Ha a sima buborék már nem elég: fújók emelt szinten
 

 

Buborékkígyó

Vagy fújható habnak is nevezhetjük, nagyon klasszul néz ki! Szükség lesz egy elvágott palackra, egy zoknira/kis törölközőre/régi, de nem szakadt mosogatórongyra. A textilt rögzítsük a palack végére, a száját hagyjuk szabadon, ott kell majd fújni. A textiles végét a folyadékba mártva indulhat is a kígyó az útjára. Részletek itt.

Ha a sima buborék már nem elég: fújók emelt szinten

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top