Baba

Miben hasonlít a hároméves gyerek és egy részeg ember?

A hároméves kor az, ami a kamaszkoron kívül az egyik legnagyobb kihívás a szülők számára. Az a sok hisztériázás, dráma és életveszélyes jelenet, amit levágnak, néha nagyon is emlékeztet ifjúkorunkra, amikor egy buliból a részeg barátnőnket kellett haza támogatnunk.

Sok olyan dolgot mondanak, amit nem gondolnak komolyan (legalábbis reméljük)

“Nem szeretlek!”

“Hagyj békén!”

“Soha többé nem leszek a barátod!”

A háromévesekre és a részegekre is igaz, hogy olyanokat vágnak a fejünkhöz, amit később megbánnak. Ehhez elég, ha csak fel akarjuk öltöztetni őket, meg akarjuk akadályozni, hogy lepisiljék a saját lábukat, vagy meg akarjuk tisztítani az arcukat a maszatoktól. Ilyenkor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy úgysem gondolják komolyan.

Nehéz őket elvinni bárhová

Amikor egy részeg barátunkat próbáljuk hazatámogatni, az nem különbözik sokban attól, mint amikor egy háromévest akarunk rávenni nagyjából bármire. Gyakran egész egyszerűen lerogynak a földre vagy bármely más sík területre, így kénytelen vagy nagy szuszogva magad után vonszolni őket.

Miben hasonlít egy hároméves egy részeg emberhez?

Váratlanul elalszanak

A háromévesek annyira ellenkeznek sokszor az alvás ellen, hogy végül a legváratlanabb pillanatban és helyen bírnak álomba szenderülni, sutba dobva minden szépen kialakított napi rutint. A részegek is hirtelen fáradnak el és nem várnak az alvással, amíg ágy közelébe érnek, hanem ott, ahol és ahogy vannak, elalszanak. Ne felejtsd el biztonságba helyezni őket.

Érzelmi kitöréseket produkálnak

Egy ideig boldogan mosolyognak a részegek és a háromévesek, de aztán túl sokat isznak (az egyik vodkát, a másik gyümölcslevet), amitől érzelmi kitöréseik lesznek hirtelen. Nem is kell hozzá tulajdonképpen semminek sem történnie, elég, ha a zöld poharat adod a háromévesnek a rózsaszín helyett, és úgy nézel a részeg emberre, ahogy szerinte nem kéne, és máris kész az ordítás. Nincs mit tenni, ki kell várni a végét türelmesen.

Csak szemét kaját hajlandóak enni

A részeg ember menüjében szerepel a kebab, pizza, hamburger, megszottyadt chips, ami látott már jobb napokat. A hároméves menüjében pedig csirkefalatkák, pizza és nutellás szendvics található általában. Egészséges étrend, ugyan már…

Bármikor kámforrá válhatnak

Elmennél vásárolni egy háromévessel? Egyfolytában legyen rajta a szemed, mert egy pillanat alatt el bír tűnni a szemed elől. Mind ismerjük azt a torokszorító érzést, amikor egy percig nem látjuk. Ugyanez igaz a részeg emberre is. Letámasztottad a sarkon egy pillanatra? A következőben már sehol sem lesz, és fél éjszaka keresheted.

Ezek alapján tulajdonképpen kijelenthetjük, hogy a háromévesek alapvetően pici részeg emberek, kiképzés közben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top