Baba

Calicivírus miatt zárták be az óvodát Vaszaron

Többen is megbetegedtek a vaszari óvodában calicivírus miatt.

44 gyerek jár Vaszaron abba az óvodába, melyet a néhány napja bezártak calicivírus miatt – értesült a Veol.hu. A lap információi szerint többen is megbetegedtek a vírustól, ám kórházba senki nem került. Az óvodát fertőtlenítették és azóta már újra megnyitott. 

Humán calicivírus-járvány gyakran fordul elő zárt közösségekben (óvoda, iskola, munkahely, gyermektábor, kórház, öregek otthona, stb.), ahová a vírus bekerülve gyorsan terjed, és rövid idő alatt nagyszámú megbetegedést okozhat. A betegség általában pár nap alatt lezajlik, ám súlyosabb esetben tovább is eltarthat. Amennyiben a megfelelő folyadékpótlás nem történik meg a kiszáradás miatt veszélyeztetheti a beteg életét is.

A fertőzést és a járványok kialakulását a vírus széklettel, illetve szájon át történő terjedése miatt a klasszikus higiénés rendszabályok betartásával, betartatásával és megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazásával lehet a leghatékonyabban megelőzni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top