Baba

Súlyos pénzbírságot kell fizetniük a csúfolódó gyerekek szüleinek

Egy amerikai kisvárosban pénzbírsággal büntetnék az egyre nagyobb problémát jelentő iskolai csúfolódást.

 Az iskolai csúfolódás, cikizés, bántalmazás egyre komolyabb problémát jelent: Amerikában minden negyedik, 12-18 év közötti gyerek esik áldozatául. Megoldást találni nehéz, hiszen van, hogy a felnőtt beavatkozása – legyen az a tanár vagy a szülő – többet árt a helyzetnek, mint használ.

Súlyos pénzbírságot kell fizetniük a csúfolódó gyerekek szüleinek

 A Wisconsin állambeli Shawano városában, a városvezetés legújabb ötlete szerint, a társaikat csúfoló gyerekek szüleinek pénzbírságot kell fizetniük. Ráadásul nem is keveset: az első bírság – amit a cikizés megtörténte utáni 90 napban kell befizetni – 366 dollár, azaz csaknem 100 ezer forint! Ha a gyerek újra csúfolásra adja a fejét, a második bírság majdnem az első duplája lesz.

A csúfolódás alatt nem a játszótéri évődést értik: sokkal inkább a fenyegetést, megalázást vagy a testi erőszakot

A szülők nagy része üdvözölte az ötletet, de maradtak olyanok is, akik szkeptikusak. Például felmerül, mi van, ha a gyerek egyszerre csúfolt és csúfoló? Vagy előfordulhat az is, hogy a pénzbírság otthon még több feszültséget szül, amit a gyerek a társain fog majd levezetni.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top