nlc.hu
Baba

A Tesco extra szabadsággal támogatja a szülőket, de az örökbefogadókat is

Extra szabadnapot ad a szülőknek és a gyermeket váróknak a Tesco

Apáknak is jár a szabadság, de az elvetélt gyerek után is jogosultak szabadságra a cég munkatársai.

A Tesco a kiskereskedelmi szektorban kiemelkedő családbarát, valamint a munkába való fokozatos visszatérést támogató intézkedéseket – többek között fogantatási támogatást és 10 fizetett munkanap apasági szabadságot – vezet be. A nyáron érvénybe lépő csomagot, amely a különböző élethelyzetben lévő kollégákat segíti, az áruházlánc a Sokszínűségi Hét programsorozatának keretében jelentette be.

A szülők, nevelőszülők, családot tervezők, valamint a hosszan tartó betegség után visszatérő kollégák így a törvényi előírásokon túlmutató támogatásban részesülnek. A Tesco a méltányos és rugalmas bánásmód előmozdítása érdekében ezzel is szeretné biztosítani munkatársainak mindazt a segítséget, amire szükségük van.

A Tesco új, családbarát intézkedései szerint a jövőben kiemelt szerepet kap a családot tervezők támogatása. Ehhez kapcsolódik a cég által felajánlott fogantatási támogatás a termékenységi kezelésekben részt vevő kollégáknak. Erre a célra a vállalat eljárásonként 1 hét, összesen legfeljebb 3 hét fizetett szabadságot biztosít.

Komoly családtámogatási programot jelentett be a Tesco

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Szintén támogatják azokat a munkavállalókat, akik nevelőszülők szeretnének lenni: a nevelőszülői képzésre jelentkező munkatársaknak 1 hét fizetett szabadság jár.

Az örökbe fogadókra is figyel a cég. Mivel a háromévesnél idősebb gyermeket örökbe fogadóknak nem jár jogszabályban előírt távollét, ezért számukra a Tesco 8 hét fizetett szabadságot biztosít, hogy megkönnyítse a beilleszkedési folyamatot.

A Tesco úgynevezett apasági szabadságot is biztosít: 10 munkanap fizetett apasági szabadságot vezet be (beleértve a törvény szerint járó napokat), amely a gyermek születését követő 12 hónapon belül vehető igénybe, ezzel kitolva a törvényben meghatározott 2 hónapos határidőt.

Bevezetik a nem fizetett szülői szabadságot is, amelynek értelmében minden 18. életévét be nem töltött gyermek szülője mostantól évente 4 hét nem fizetett, ún. szülői szabadságot vehet ki.

A Tesco kifejezetten gyász esetére is külön szabadságot ajánlott fel a dolgozóinak. Ha a szülő elveszíti 18. életévét be nem töltött gyermekét (ideértve a koraszülötteket is), 2 hét fizetett szabadságot vehet igénybe a jelenlegi 4 nap helyett (beleértve a Munka Törvénykönyvében biztosított 2 napot is). Egy várt gyermek elvesztése szintén tragikus, ezért vetélés esetén a vállalat 1 hét fizetett távolléttel támogatja munkatársait.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top