nlc.hu
Család kedvencei

Karácsonyi posta

A Szlovák Posta minden gyerek kívánságát elküldi a Jézuskának

Választ is kapnak tőle a levélírók.
posta

A Szlovák Posta idén is elindította a december 15-ig tartó karácsonyi projektjét: levelet írhatnak a gyerekek a Jézuskának. A gyerekek a karácsonyi kéréseiket, üzeneteiket a Ježiško 999 99 címre küldhetik el – írja a parameter.sk. A Jézuskának írt levelet vagy papír formában, vagy a mojapohladnica.sk weboldalon is elküldhetik.

A Jézuska megválaszolja a gyerekek leveleit, sőt mesebeli ajándékot is készít nekik. Ehhez azonban fel kell tüntetni a levélen vagy a levelezőlapon a visszaküldési címet.

„A karácsonyi posta nemcsak a szlovákiai, hanem a világ minden táján élő gyerekek számára szokássá vált. (…) Megírhatják a kéréseiket a Jézuskának, a Szlovák Posta pedig minden kívánságot elküld a Jézuskának” – mondta el Vladiszlav Kupka, a Szlovák Posta főigazgatója.

A Szlovák Posta eddig már több mint kétmillió kérést, kívánságot juttattak a világ minden tájáról a „szlovák Bethlehembe”, a Rajecká Lesná-i (frivaldnádasi) Jézuskához. Idén eddig 1200 levél érkezett, közülük 815 Szlovákiából, a többi pedig külföldről (többek között Tajvanból, Kínából, Hongkongból, Németországból és Japánból).

Pár éve egyébként a brit királyi posta zenélő postaládákkal készült a karácsonyra, így amikor a gyerekek beledobták a postaládába a Mikulásnak írt levelet, karácsonyi dallamok szólaltak meg.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top