Család

Segítség, itt a vakáció!

Hiába húztuk, halasztottuk, most már bezárt az összes iskola, szabadságra mentek az óvónénik is, és a melegre való tekintettel kitört az igazi vakáció. Hova menjen a gyerek? Mivel töltse a rengeteg idejét szeptemberig? Programokat, táborokat kerestünk!

A nyári szünet nagy öröm, és bizony nagy gond. Csak kevés szülő tölthet egy egész nyarat a vakációzó gyerekeivel. Legtöbbjüknek maximum 2-3 hetes nyaralás jut csak. De mi legyen a fennmaradó napokban, hova mehet a gyerek kikapcsolódni, játszani, hova engedheti el a szülő jószívvel, biztonsággal?


A klasszikus

A nyár egy részét minden iskolás gyerek táborokban tölti. Manapság már azok a táborok a legnépszerűbbek, amik nem “csak” pihenést, játékot adnak, hanem valamilyen tudást is. A játékos formájú nyelvtanulás, a különféle sporttáborok, tánc- és vándortáborok, sőt médiatáborok népszerűsége egyre nő. És mivel sokan szeretnének táborozni, ezért sok tábort szerveznek. Most sem késő keresni és jelentkezni!

• Táborozásról mindent » 

Táborozás ovisoknak

A kisebbek még nem utaznak távolra szüleiktől, sőt az éjszakát is a saját ágyukban töltik. Viszont a nap nagy részében rengeteg játékkal, nyelvi foglalkozásokkal várja őket több lehetőség. Az “egyszerű” játékos napközitől kezdve igazi kalandjátékokig terjed a táborok vállalása.

• Ovisoknak » 


Programok

Hétvégenként kinyit a Kölyöksziget, a főváros legnagyobb gyerekbuli zónája, ahova szülőkkel együtt várják a gyerekeket. Számtalan program, játék, szórakozás. Ahogy a szlogen is mondja: itt mindent lehet.

• Ahol mindent lehet! » 

Megkezdődött a nagyszabású szünidei programfolyam is, a Szünidödő. Az első júliusi hétvégén már lehet gyűjteni az élményeket és az igazolásokat a Szünidödő programfüzetbe!

• Szünidei programsorozat » 

Nemcsak eleven gyerekeknek, hanem minden Pest megyében élő iskolásnak kínálja programjait az Eleven Gyerek Klub. A Budapest vonzáskörzetében élők helyi programokról tájékozódhatnak a klub honlapján.

• Pest megyei ajánlatok » 

A legteljesebb programkínálatot nyújtja az egyszervolt.hu honlap adatbázisa, ahol helszínre, időpontra és programfajtára is rákereshetünk. A napocska oldalon sokféle cikket is olvashatsz a gyerekekről.

• Programok országszerte » 

Legyél te magad a szervező!

Ne felejtsd el, a gyerekednek rád is szüksége van! Szakíts időt arra, hogy vele együtt pihenhess, játsszál, kikapcsolódhass. Közös kirándulásokra jó ötleteket, tippeket, útvonalterveket kaphatsz  ezen az oldalon:

• Menjünk kirándulni! » 

Ugye neked is jól esik a hőségben a strandolás? Töltsétek a vasárnapot közös lubickolással! Itt találhatsz jó ötleteket, pontos információkat az ország majdnem minden strandjáról, uszodájáról.

• Irány a strand! » 

Ha élményfürdőkbe mennétek, tervezd meg gondosan az utazást! Ehhez segítséget találsz egy korábbi cikkünkben, amit itt olvashatsz el:

• Csobbanás az élménybe »

 


A vakációban az a jó, hogy olyat lehet csinálni, amire év közben nincs időd. Találj ki rendhagyó programot! Sétahajózzatok a Dunakanyarba!

• Dunai sétahajózás » 

Szívnek és léleknek is felüdülés egy-egy színvonalas kultúrális program. A hagyományőrző kézművességtől a kortársak gyerekötletein át a klasszikus mesékig sokféle ajánlatból válogathatsz egész nyárra!

• Gyerkőcöknek kultúra » 

A budapesti Állatkert nemcsak hagyományos nyári programjaival várja a családokat. Júliusban és augusztusban nyáresti koncerteket hallgathatnak az idelátogatók, sőt augusztusban nagyszabású születésnapi rendezvényen is részt vehetnek kicsik és nagyok!

• Állatkerti programok » 

Játszani jó!

A nyárban nem is a nyár a legjobb, hanem az élmények, amikkel feltöltekezünk, ehhez pedig a legfontosabb az együttlét. Játsszál sokat a gyerekkel! Társasjátékot, szobai vagy szabadban játszható ügyességi játékokat, gyerekkorod kedvenceit, vagy tanuld el tőle az ő kedvenceit!

• Játszani jó! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top