Család

Egy anya megható ígéretei a hatéves lányának

A Scary Mommy blogon látott napvilágot Brooke Kwatny Kravitz nyílt levele, melyet hatéves kislányának írt, látva, milyen rossz irányba befolyásolja a gyerekeket a média, a divat és egyáltalán… ha rossz példát látnak.

1. Megígérem, hogy mindent megteszek azért, hogy szeresd a tested.

Sosem fogod tőlem azokat a szavakat hallani, hogy “fogyókúra” vagy “elhízás”. Sosem fogok a súlyomról vagy a kinézetemről panaszkodni. (És ha megkérdezed, miért van annyi ránc a szemem körül, azt fogom mondani, hogy a nevetéstől.) De azt sem fogom engedni, hogy te panaszkodj a tested miatt. Megtiltom. Egészséges vagy. Minden más lényegtelen.

2. Sosem fogom azt mondani, hogy valamit nem csinálhatsz meg, mert lány vagy.

Olyan büszke vagyok, hogy még mindig kosarazol, attól függetlenül, hogy néha te vagy az egyetlen lány a csapatban, és senki sem dobja neked a labdát. Szeretem nézni, hogy milyen határozottan akadályozod az ellenfeledet, és milyen gyorsan futsz át a pályán. Amikor a labdáért harcolsz, kiugrik a szívem a helyéről. Megígérem, hogy a benned lévő tüzet mindig ébren fogom tartani.

3. Sosem fogom engedni, hogy gonoszkodj.

Nem szeretném megtudni, hogy valakit készakarva kirekesztesz vagy megbántasz. A világ így is elég kemény, főleg a kislányoknak. Ha te is részt veszel abban, hogy egy másik gyerek kevesebbnek érezze magát, tenni fogok érte, hogy soha többet ne forduljon elő. Méghozzá úgy, hogy megosztom veled minden tapasztalatomat és szeretetemet.

Mit ígért még? A teljes cikket a Mumóka blogon találod!

Egy anya megható ígéretei a hatéves lányának

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top