Család

Még mindig népszerű a Babakötvény

Több mint egymilliárd forint került idén Babakötvénybe.

Ez az év eddig a második legjobbnak számít a program 2006-os indulása óta – írja a Világgazdaság.

Júliusban sem csökkent a Start-számla nyitási kedv a Magyar Államkincstár adatai szerint. Az év első 7 hónapjában 53 283 gyerek került be a kincstár nyilvántartásába, közülük 21 377-nek nyitottak Start-számlát. A Start-számlákra az idén már több mint egymilliárd forintot utaltak át. Ez jelentős eredmény, hiszen tavaly az első 7 hónapban született több mint 50 ezer kisbaba közül alig több mint ötezernek lett Start-számlája.

Azoknak a gyerekeknek a kincstári számlájára, akik számára nem nyitották meg a speciális értékpapírszámlát, valamivel kevesebb mint 3,3 milliárd forint került eddig. Az állam az újszülötteknek 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez a kincstári számlán az előző évi átlagos infláció mértékével kamatozik. A Start-számlán lévő megtakarítást úgynevezett Babakötvénybe lehet befektetni, amelynek kamata ennél 3 százalékponttal magasabb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top